Hrvoje Horvat više nije izbornik Hrvatske

Datum objave: 01.02.2023   Broj čitanja: 3330
Hrvoje Horvat više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.
Hrvoje Horvat više nije izbornik Hrvatske

 

Odmah po završetku Svjetskog prvenstva, na kojem je Hrvatska zauzela deveto mjesto ukupnog poretka, Hrvatski rukometni savez ocijenio je taj rezultat kao podbačaj, ali i prolongirao odluku o Horvatovoj sudbini do očitovanja koordinatora struke Line Červara. Sad je odluka donesena i Horvat je maknut s pozicije. Njega će naslijediti Goran Perkovac.

 

"Nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom. Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale.

 

Nije vratio Hrvatsku u svjetski vrh
Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav Hrvatskog rukometnog saveza ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza", priopćili su iz HRS-a prije osam dana.

 

Horvat je, inače, bio Červarov pomoćnik u reprezentaciji te ga je naslijedio na izborničkoj poziciji. Nije uspio vratiti Hrvatsku u svjetski rukometni vrh, a ostat će zapamćen i po bizarnom intervjuu nakon posljednje utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj. 

 

Bizaran razgovor na kraju SP-a
Stao je tada pred kamere RTL i razgovor započeo slanjem srca u kameru. 

 

"Trenutačno jedva čekam da vidim obitelj, onda ću odlučiti o svojoj budućnosti", odgovorio je tada na pitanje o mogućoj ostavci, a samo je otvarao usta glumeći da odgovora na pitanje ima li podršku Hrvatskog rukometnog saveza. Nije htio reći ni je li taj rezultat podbačaj, samo je govorio da je dao neka obećanja i da su to preintimni odgovori.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO