Milijunaš odlučio donirati 99 posto bogatstva

Datum objave: 01.02.2023   Broj čitanja: 5488
Njegovo bogatstvo procijenjeno je na oko 500 milijuna dolara..
Milijunaš odlučio donirati 99 posto bogatstva

 

Britanac David Fishwick (51), milijunaš je koji se odlučio na neobičan potez ne bi li motivirao svoju djecu na rad, piše Daily Star.

 

Imao je skromne početke, nije završio školu i zaposlio se kao građevinski radnik.

 

Počeo je zarađivati nakon što je osnovao firmu koja se bavila prodajom minibuseva, a bogatstvo je stekao nakon financijske krize 2008, kad je osnovao vlastitu banku koja pomaže lokalnim firmama u napredovanju, a njegova priča pretočena je u Netflixovu seriju "Bank of Dave". Prenosi Faktor.

 

Njegovo bogatstvo procijenjeno je na oko 500 milijuna dolara, no izjavio je kako nema namjeru ostaviti novac svojoj djeci.

 

Umjesto toga, odlučio je donirati 99 posto svog bogatstva kako bi njegova djeca ostala motivirana u radu, dodajući kako ih ne želi "opteretiti" svojim bogatstvom.

 

- Važno je da djeca marljivo rade jer sam vidio mnogo ljudi koji su postali uspješni i bogati i razmazili su svoju djecu, koja uopće nemaju razumijevanja za novac - objasnio je.

 

Fiswick je dodao da je nekoć radio tri posla, zbog čega je razvio izvanrednu radnu etiku koju želi prenijeti svojoj djeci.

 

- Važno je da imate radnu etiku i mislim da vas naporan rad stavlja tamo gdje će vas sreća pronaći. Moja se djeca ne slažu uvijek s tim, ali su dobra djeca - ispričao je za Daily Star.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO