Hrvatska ima novu skijašku zvijezdu, a zagrebačka vlast želi ukinuti sljemensku utrku

Datum objave: 01.02.2023   Broj čitanja: 1786
Zagrebački gradonačelnik i vlast glavnoga grada svih Hrvata, koju je smiješno nazivati Možemo, kad rijetko što mogu, žele ukinuti Snježnu kraljicu..
Hrvatska ima novu skijašku zvijezdu, a zagrebačka vlast želi ukinuti sljemensku utrku


Piše: Antonio Bevanda/Fenix Magazin


Nekoliko sam puta u svojoj novinarskoj karijeri bio na Sljemenu, na Snježnoj kraljici. ‘Luđaci’ poput Ante Kostelića Gipsa, Vedrana Pavleka, velikani poput Janice i Ivice Kostelića trudili su se da Zagreb ima slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa. A nova vlast tu istu utrku želi ukinuti.

Zagrebački Gradonačelnik Tomislav Tomašević i vlast glavnoga grada svih Hrvata, koju je smiješno nazivati Možemo, kad rijetko što mogu, želi ukinuti Snježnu kraljicu. Ionako je financiranje od ove godine gotovo do kraja preuzela Vlada RH, Zagreb sudjeluje s malo novca, a sad ne želi uopće sudjelovati.


Sramotno, ali ništa drugo se nije ni očekivalo. Kao da oni znaju što je rad, trud, što je odricanje.

A onda je kao naručena došla prošla nedjelja.


Leona Popović zauzima peto mjesto, a rođena Zagrepčanka Zrinka Ljutić (19) je prvi put u karijeri završila na postolju. Došla je do 3. mjesta na slalomu u Češkoj. A vlast u njezinom rodnom gradu želi ukinuti utrku. Želi sjajnoj klinki onemogućiti skijanje pred svojim ljudima, da lovi postolja i pobjede u Zagrebu. Leona i Zrinka će za tri godine na ZOI biti kandidatkinje za medalje.

Poruka je jasna. Snježna kraljica se ne treba i ne smije ukidati. OK, jasno je da ekipa iz NEmožemo ne želi ulagati i financirati sport, ali zato je tu Vlada RH.


Pa sport nam je najbolji proizvod, hrvatski sport je ono zbog čega smo najponosniji. U hrvatski sport se mora ulagati.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO