Komesar MUP-a Sarajevske županije podnio ostavku

Datum objave: 31.01.2023   Broj čitanja: 2524
Komesar sarajevske policije Nusret Selimović jutros je podnio ostavku, ali će na toj poziciji ostati dok Vlada Sarajevske županije ne imenuje njegovog zamjenika.
Komesar MUP-a Sarajevske županije podnio ostavku

 

Ostavku je podnio ministru Admiru Katici i v.d premijerki Dariji Softić-Kadenić.

 

Selimović se, kako Klix.ba saznaje već dugo vremena nalazio pod velikim pritiskom. Zamjeralo mu se na određenim tehničko-proceduralnim pitanjima te je zbog toga dobijao negativne ocjene Nezavisnog odbora.

 

Taj Nezavisni odbor bi danas trebao zasjedati, a kako nam je potvrđeno između ostalog članovi tog odbora su Selimovića ispitivali o nabavci materijalno-tehničkih sredstava (na što u velikoj mjeri utječe i Zakon o javnim nabavkama), proračunu, o tome koliko je rasvijetljeno kaznenih dijela ubojstava, unapređenje policijskih službenika, činovanje i slično.

 

Međutim, zanimljivo je, navodi Klix.ba da Nezavisni odbor nije tražio odgovore za rad sarajevske policije na predmetu Sky, jer je upravo ovaj ogromni predmet koji podrazumijeva veliki broj kaznenih djela "raspakirala" sarajevska policija pod vodstvom Selimovića.

 

Povodom ostavke, oglasio se i sam Selimović.

''Štiteći integritet pozicije policijskog komesara odlučio sam podnijeti ostavku ministru unutrašnjih poslova i Vladi Kantona Sarajevo. Iako smo imali priliku čuti da je na djelu "svjesno provođenje nečije agende o slabljenju sigurnosnog sistema", potpuno mi je savjest čista, jer znam da sam predvodio časne ljude u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo čija je jedina agenda, kao i moja lično, zaštita života i imovine svih građanki i građana Kantona Sarajevo, borba protiv svih oblika kriminaliteta, a naročito protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Javnost obavještavam da ću kao savjestan i odgovoran čovjek i policijski profesionalac nastaviti obavljati dužnosti policijskog komesara u punom kapacitetu do stvaranja zakonskih pretpostavki za imenovanje policijskog službenika za zamjenu komesara'', naveo je Selimović u svojoj izjavi, koju prenosi Avaz.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO