Uhićena dva dilera

Datum objave: 31.01.2023   Broj čitanja: 2574
Kod ove osobe policija je pronađena i oduzela paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu heroin i mobilni telefon.
Uhićena dva dilera

 

Policijski služebnici MUP-a Sarajevske županije jučer su u 12:10 sati u ulici Branislava Nušića, na području Novog Grada uhitili osobu inicijala A.V., rođen 1986.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta dva paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i dva paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

 

O svemu je informiran dežurni tužitelj Tužiteljstva Sarajevske županije, a A.V. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ. Protiv navedene osobe će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Tri sata kasnije na području Starog Grada u ulici Mejlina, policijski službenici Odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres osobe inicijala S.U., rođenog 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

 

Kod ove osobe policija je pronađena i oduzela paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu heroin i mobilni telefon.

 

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, pretresena je kuća i pratećih prostorija koju koristi S.U. na području općine Stari Grad Sarajevo. Pretresom je pronađena i oduzeta određena količina materije koja asocira na opojne druge marihuanu i spid, kao i digitalna vaga.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, S.U. je uhićen i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO