Picula: ''EU od novih vlasti u BiH očekuje rješavanje problema''

Datum objave: 30.01.2023   Broj čitanja: 1740
Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula osvrnuo se na novu formiranu vlast u BiH.
Picula: ''EU od novih vlasti u BiH očekuje rješavanje problema''

 

Smatra kako je BiH dobila otvoreni poziv kroz status kandidata za članstvo u Europskoj uniji i sad je na njenim vlastima da tu priliku iskoriste. U razgovoru za RTV Herceg Bosna kazao je i Visoki predstavnik Schmidt unutar Europske unije ima podršku od onih koji razumiju realnu sliku.

 

S obzirom kako je Bosna i Hercegovina dosta brzo za svoje standarde dobila novu vlast, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula očekuje kako će ista u što bržem razdoblju ozbiljno pristupiti rješavanju nagomilanih problema.

 

Kako su ranija iskustva bila loša, navodi kako unutar institucija Europske unije ipak vlada umjereni optimizam oko budućeg djelovanja nove vlasti u BiH.

 

Kao član odbora za vanjsku politiku europskog parlamenta i koordinator socijaldemokrata za vanjske poslove, Picula je ovih dana imao poseban sastanak s Visokim predstavnikom u BiH, Christianom Schmidtom u Bruxellesu. Ističe kako je Schmidt političar koji je čvrsto nogama na zemlji i da je pogodio sa sadržajem i tajmingom intervencije u izbornoj noći.

 

Naveo je kako Schmidt unutar Unije ima podršku od onih koji poznaju realnu političku sliku u BiH, a određene negativne kritike prema njemu najviše dolaze od onih koji stanje u našoj zemlji ocijenju poprilično jednostrano. Međutim, određeni Schmidtovi potezi i oni od nove vlasti negiraju te jednostrane poglede prema BiH.

 

Picula se slaže kako je američki utjecaj u BiH još uvijek jači od onog europskog, no, smatra i kako je BiH kao nestabilna zemlja plodno tlo za utjecaje i drugih zemalja. A SAD i Europska unija trebaju zajednički djelovati kako bi naša zemlja bila okrenuta ka Zapadu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO