Pritvor supružnicima koji su reketarili žene

Datum objave: 30.01.2023   Broj čitanja: 3014
Oni su u tom periodu konstantno ženama posuđivali određene iznose novca uz visoku kamatu..
Pritvor supružnicima koji su reketarili žene

 

Općinski sud Gradačac prihvatio je prijedlog Tužiteljstva Tuzlanske županije i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za bračni par Samira Omića (48) i Aidu Omić (42) iz Mionice kod Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da su kao suučesnici počinili tri kaznena djela reketarenja.

 

Postoji osnovana sumnja da su Samir i Aida Omić u periodu od travnja 2019. do siječnja 2023.godine po prethodnom dogovoru i svjesni da se bave davanjem zajmova uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi, pozajmljivali novac za tri žene iz Mionice bez dogovorenog vraćanja glavnice i ugovarajući visoku kamatu od pozajmljenog iznosa od 10 posto na mjesečnoj razini.

 

Oni su u tom periodu konstantno ženama posuđivali određene iznose novca uz visoku kamatu, prijeteći im i stvarajući pritisak na njih kada bi kasnile s otplatom kamata. Nakon određenog vremena su sa ženama kod notara zaključivali ugovore o zajmovima na velike novčane iznose, znajući da to nisu iznosi koje su te žene pozajmile.

 

Po nalogu Tužiteljstva i naredbi nadležnog suda policijski službenici SIPA-e su obavili pretres obiteljske kuće, pomoćnih objekata i automobila koje koriste osumnjičeni, te je pronađen i oduzet novac u različitim valutama u iznosu od oko 200.000 KM, piše Avaz.ba.

 

Također, prilikom pretresa je privremeno oduzet i automobil "BMW 520D", te poslovna dokumentacija i notarski ugovori, kao i druga tehnološka oprema koja će biti dokazni materijal i predmet vještačenja.

 

Nakon kriminalističke obrade pripadnici SIPA-e su osumnjičene predali u nadležnost Tužiteljstva. Osumnjičeni su ispitani i donesena je naredba o provođenju istrage.

 

Istraga u ovom predmetu će se nastaviti u narednom razdoblju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO