Dalmatinci i domaći ljubitelji snijega okupirali Blidinje

Datum objave: 29.01.2023   Broj čitanja: 2101
Snijeg koji je pao tijekom prošlog vikenda na Blidinju je iznad metra visine..
Dalmatinci i domaći ljubitelji snijega okupirali Blidinje

 

Prvi pravi skijaški vikend u ski centru na Risovcu u Parku prirode Blidinje okupio je brojne skijaše iz Hercegovine i Dalmacije, te su zbog velikog interesa za boravak na snježnoj hercegovačkoj ljepotici sve vikendice bukirane i doslovno se traži mjesto više.

 

Iako je snijeg pao tek prošlog vikenda skijaške staze su odmah očišćene i otvorene, tako da je već u ponedjeljak bio veliki broj ljubitelja zimskog sporta na jednoj od dvije staze, a prema očekivanjima uprave Ski staze za vikend bi trebalo kroz skijališta proći više od 3.000 skijaša.

 

Jučer i danas desetine skijaša u redovima čekaju da plate kartu te se žičarom uspnu na vrhu staze koji pruža pored nezaboravne vožnje i jedinstveni pogled na park prirode u snježnom izdanju.

 

Snijeg koji je pao tijekom prošlog vikenda na Blidinju je iznad metra visine, ali svi putevi svu prohodni i sve pristupne ceste, te se intenzivno radi na održavanju kako putne komunikacije tako i kompletnog područja koje je sve zanimljivije gostima.

 

Skijaške staze rade u razdoblju od 9 do 16 sati, a dnevna cijena za odrasle je 30 KM, poludnevna 25 KM, dok je za djecu do 12 godina dnevna karta 25 KM, a poludnevna 20 KM, koja se može koristi u periodu od 9 do 12, 30 sati ili od 12.30 do 16 sati.

 

Zbog velikog interesa gostiju Ski centar Risovac je sinoć organizirao u razdoblju od 18 do 21 sat i noćno skijanje na maloj stazi, što je bez sumnje bio poseban užitak onima koji su skijali, ali i onima koji su željeli dobar selfi ili jednostavnu noćnu fotografiju snježne idile za društvene mreže i arhivu sjećanja.

Dalmatinci i domaći ljubitelji snijega okupirali Blidinje
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO