Fenomen siromaštva kod starijih obara rekorde u Njemačkoj

Datum objave: 28.01.2023   Broj čitanja: 2502
Broj umirovljenika u Njemačkoj koji traže pomoć socijalnih službi, zbog toga što im mirovine nisu dovoljne za podmirenje životnih troškova, je u porastu.
Fenomen siromaštva kod starijih obara rekorde u Njemačkoj

 

U rujnu 2022. broj umirovljenika koji je primao financijska sredstva u sklopu programa osiguranja temeljnih financijskih sredstava, porastao je za 12 posto u usporedbi s rujnom 2021., piše Deutsche Welle.

 

Prema dosad neobjavljenim informacijama Saveznog ureda za statistiku, a koji stoje na uvid zastupničkom klubu stranke Ljevice u Bundestagu, u rujnu prošle godine 674.515 umirovljenika je primalo ovaj oblik državne financijske potpore. Primjetno je iz statistika da je broj zahtjeva porastao u ljetnim mjesecima kada su se najviše počele osjećati posljedice inflacije.

 

Pravo na ovaj oblik financijske pomoći imaju svi umirovljenici čija ukupna mjesečna primanja iznose manje od 924 eura. Pomoć u financiranju životnih troškova iznosi 449 euram prenosi Fenix magazin.

 

„Fenomen siromaštva kod starijih redovito obara rekorde”, rekao je predsjednik zastupničkog kluba Ljevice Dietmar Bartsch. On smatra da 12 posto više tražitelja financijske pomoći za umirovljenike znači da se učinci inflacije jasno odražavaju i na situaciju u socijalnom uredu. Za Bartscha su ove brojke samo „vrh ledenog brijega”.

 

„Milijuni umirovljenika pate od trenutne eksplozije cijena”, rekao je Bartsch i od savezne vlade zatražio konsekventniju politiku borbe protiv rasta cijena.

 

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO