NOĆ MUZEJA 2023.: Bogat program u Gorici FOTO GALERIJA

Datum objave: 28.01.2023   Broj čitanja: 4131
Posjetitelji su u Gorici uživali.
NOĆ MUZEJA 2023.: Bogat program u Gorici FOTO GALERIJA

 

Noć muzeja u Gorici održana je po 13. put, u petak 27. siječnja 2023. godine. Organizatori ove Noći muzeja u Gorici bili su kao i do sada Župni ured Gorica, Hrvatska franjevačka arheološka zbirka „sv. Stjepan Prvomučenik“ Gorica, Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Matica hrvatska-Ogranak Grude.

Posjetitelji su u Gorici mogli uživati u razgledavanju izložbe slika akademske slikarice Magdalene Džinić Hrkać kao i arheoloških eksponata u Franjevačkoj arheološkoj zbirci i staroj crkvi u Gorici. Također u starom fratarskom podrumu dodijeljene su plakete za najbolje novo vino goričkih i sovićkih domaćinstava.

Ove je večeri predstavljen Vodič kroz Hrvatsku franjevačku arheološku zbirku kojega su priredili Miran Palčok i fra Ante Marić uz pomoć članova uredništva, a nakladnik je spomenuta arheološka zbirka u Gorici.


Govornici u ovoj Noći muzeja u Gorici bili su fra Marin Karačić, fra Vinko Mikulić, fra Ante Marić, Ljubo Grizelj, Miran Palčok i Magdalena Džinić Hrkać. Ovaj događaj su svojim pjevanjem oplemenile Marija Bušić i Marija Prlić uz gitarsku pratnju Dragana Prlića. Program je kao i na mnogim dosadašnjim priredbama lijepo vodila Marija Prlić.


Radujemo se idućim susretima u ovakvim uljudbenim okruženjima, poručuju organizatori.


FOTO GALERIJA

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO