Predsjednik Milanović održao predavanje o položaju Hrvata u BiH

Datum objave: 27.01.2023   Broj čitanja: 5266
Polaznici XV. Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH posjetili su u četvrtak Ured predsjednika Republike Hrvatske.
Predsjednik Milanović održao predavanje o položaju Hrvata u BiHKako je priopćeno iz Ureda, posjet je organiziran u sklopu programa diplomatske edukacije i usavršavanja koji se provode u formi predavanja, radionica i studijskih posjeta ustanovama od interesa za službu vanjskih poslova u zemlji i inozemstvu.

Polaznicima Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije predavanje je održao i hrvatski predsjednik Zoran Milanović koji je nakon toga razgovarao s njima, odnosno odgovarao na njihova pitanja.

Glavne teme predavanja bile su stanje u Bosni i Hercegovini, odnosno položaj Hrvata u toj susjednoj državi i situacija u Europi nakon ruske agresije na Ukrajinu.

U sklopu posjeta, polaznici Diplomatske akademije obišli su Ured predsjednika Republike.

Uz polaznike Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije u Uredu predsjednika RH bili su načelnica Diplomatske akademije Lada Muraj i voditelj Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Ivan Mijić, a uz hrvatskog predsjednika Milanovića bio je savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, navodi se u priopćenju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO