FOTO: ČAROLIJA NA GITARI! FILIP MILOŠ IZVEO RECITAL ZA PAMĆENJE

Datum objave: 22.01.2023   Broj čitanja: 5812
Nedjeljno predvečerje u crkvi svete Kate u Grudama bilo je anđeosko, u svakom smislu riječi.
FOTO: ČAROLIJA NA GITARI! FILIP MILOŠ IZVEO RECITAL ZA PAMĆENJE

 

Nakon svete mise održan je recital mladog grudskog umjetnika Filipa Miloša, virtuoza na gitari koji je oživio Rebaya, Bacha, Villu-Lobosa, ali izveo i svoja autorska djela.

Mladi, a već sada uspješni Gruđanin svirao je na majstorskoj tzv. "new age" gitari s čak sedam žica, poljskog graditelja Piotra Alexandra Nowaka.

Možda je najljepši opis za Filipovu glazbu dao grudski župnik fra Stanko Pavlović. - Ovo što smo slušali od našeg mladog umjetnika, uz to možemo stvarati, raditi. To je glazba koja nije nasilna, koja nam daje osjećaj mira i zadovoljstva, znamo da je to nešto dobro i pozitivno. Mi možemo biti ponosni na našeg Filipa i zaželjeti još više njegovih koncerata - kazao je fra Stanko i zahvalio umjetniku jer je uveličao nedjeljnu večer.

U zahvali, Filip je istaknuo svoju obitelj koja je podržavala njegov rad kao i svoje kolege glazbenike, kolege iz Glazbene škole Grude, grudskog župnika fra Stanka, sve s kojima je radio dosad, a tu su uistinu svjetska gitaristička imena kao što su Ricardo Gallen, Judiceal Perroy, Carlo Marcione, Marko Feri, Alejandro Cordova, Paolo Pegorraro, Predrag Stanković, Srđan Tošić, Maroje Brčić i drugi.

Koncert je održan u organizaciji Udruge glazbenih umjetnika Takt, a svi koji su nazočili ocijenili su ga vrhunskim, uz nadu da će u Filipovom sviranju i njegovim autorskim djelima uživati još dugo, a nema razloga da tako i ne bude jer Filip osim što je vrhunski mladi čovjek, netko je tko već sada gitaru ima u malom prstu, a opet stalno uči i nadograđuje svoj talent!

Uživajte u fotografijama, a poslušajte barem dio anđeoske melodije koju su nazočni osjetili u crkvi svete Kate u Grudama.

 

FOTO: RECITAL FILIPA MILOŠA U CRKVI SVETE KATE U GRUDAMA

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO