Kako Hrvatska može do Olimpijskih igara? Ovo su sve kalkulacije

Datum objave: 22.01.2023   Broj čitanja: 442
Osvajanje boda protiv Danske (32:32) možda neće biti dovoljno za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, ali taj bi bod mogao biti jako važan u konačnom redoslijedu.
Kako Hrvatska može do Olimpijskih igara? Ovo su sve kalkulacije


Naime, dobili smo Belgiju, a pobijedimo li i Bahrein, dolazimo do sedam bodova i sigurnog trećeg mjesta u skupini. Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre izborit će reprezentacije koje će se plasirati od drugog do osmog mjesta na ovom SP-u.

 

Kako su se među osam plasirale Francuska i Egipat, prvi su domaćini Igara, a drugi idu izravno na Igre kao prvaci Afrike, kvalifikacijski će turnir izboriti deveta, čak možda i deseta reprezentacija s ovog SP-a. No, još puno treba igrati jer je u ostalim skupinama prilična gužva oko plasmana na prva tri mjesta.

 

 U nekim skupinama možda će se dogoditi da će treći imati osam bodova, a to neće biti dobro za nas. Naravno, za Hrvatsku ima još jedna prilika kako doći u Pariz, a to je biti europski prvak 2024. godine u Njemačkoj. Jer, prvak ide izravno na Olimpijske igre.

 

U redu, možemo biti i drugi ako će novi europski prvak već imati vizu za Igre. Primjerice, u finalu Europskog prvenstva možemo izgubiti od Francuske ili od budućeg svjetskog prvaka bila to Danska, Švedska, Island ili netko četvrti.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO