NJEMAČKA: Zatvaraju se H&M, Orsay, Conrad, Primark, Media Markt...

Datum objave: 18.01.2023   Broj čitanja: 1308
Maloprodaja se već dulje vrijeme bori s padom potražnje u mnogim sektorima. Osim zbog povećane kupnje putem interneta, razne trgovine i robne kuće pogođene su i posljedicama koronavirusa te energetskom krizom.
NJEMAČKA: Zatvaraju se H&M, Orsay, Conrad, Primark, Media Markt...

 

Zbog toga, sve više nekad velikih trgovačkih lanaca u Njemačkoj zatvara pojedine poslovnice. Među njima su C&A, Galeria Karstadt Kaufhof, Primark, Görtz, Conrad, H&M, Orsay, Conrad i Media Markt.

Drugi put u tri godine, lanac robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof nalazi se pred financijskim bankrotom pa zatvaranje prijeti najmanje svakoj trećoj poslovnici. Prema riječima šefa tvrtke Miguela Müllenbacha, mreža poslovnica od 131 robne kuće trebala bi se “smanjiti za najmanje trećinu”, navodi Fenix magazin.

Trgovački lanac C&A već neko vrijeme prolazi kroz veliko restrukturiranje, a za tri je poslovnice već sigurno kako zatvaraju

 

"Molimo za razumijevanje da ne objavljujemo nikakve podatke o zaposlenicima i precizne podatke ili pozadinu zatvaranja trgovina. Još nije jasno koliko će ukupno biti zatvaranja. Već 2022. C&A je samo u Njemačkoj zatvorio 13 poslovnica", priopćili su iz tvrtke.

Primark trenutno ima 32 podružnice u Njemačkoj, no već je za dvije potvrđeno zatvaranje. Prodaja im je, naime, posljednjih godina znatno pala - s 926 milijuna eura (2019.) na 380 milijuna eura (2021.).

Globalni modni brend H&M u 2022. godini zatvorio je ukupno 240 podružnica diljem svijeta. Planira se još zatvaranja, no nije poznato na kojim lokacijama. Što se tiče Orsaya, u lipnju 2022. zatvoreno je svih 197 poslovnica u Njemačkoj.

Osim trgovaca tekstilom, pogođeni su i oni koji se bave elektronikom. Conrad Electronic najavio je da će zatvoriti gotovo sve podružnice u Njemačkoj te se usredotočiti na svoju online trgovinu. Isto vrijedi i za elektroničkog giganta Media Markt-Saturn. On je u 2021. zatvorio 13 poslovnica te jednu prošle godine.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO