GP Gruda i pas Hunt heroji nove zapljene droge

Datum objave: 11.01.2023   Broj čitanja: 3808
Vozač i suvozač su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su heroin imali namjeru prevesti na zapadnoeuropsko tržište, navode iz policije.
GP Gruda i pas Hunt heroji nove zapljene droge

 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska izvijestila je na svojim stranicama o velikoj zaplijeni droge. Njihovi službenici u ovoj akciji  pronašli su nešto više od 11 kg heroina, dvoje ljudi je uhićeno.

 

- Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići jučer, 10. siječnja oko 11,30 sati, pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, dok se na mjestu suputnika nalazio 44-godišnjak, oboje državljani Albanije, započinju svoj izvještaj iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i nastavljaju:

 

- Nakon osnovne granične kontrole policijski službenici Postaje granične kontrole Gruda, profiliranjem putnika u vozilu, posumnjali su na krijumčarenje droge nakon čega su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju granične kontrole te je angažiran službeni pas za detekciju droga Hunt koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge u središnjem dijelu vozila - piše policija.

 

 

Pretraga je urodila plodom:

- Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku izvršena je pretraga vozila kojom je u prepravljenom prostoru ispod mjenjača brzina i naslona za ruku pronađeno 20 paketa s ukupno 11, 035 kg heroina - pišu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Vozač i suvozač su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su heroin imali namjeru prevesti iz Albanije na zapadnoeuropsko tržište. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama osumnjičeni albanski državljani su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - dodaju iz policije.

 

Ovaj granični prijelaz očito je 'popularan' kod kriminalaca i krijumčara:

 

- Ovo je druga velika zapljena droge policijskih službenika Postaje granične policije Gruda na MCGP Karasovići u posljednjih mjesec dana. Podsjetimo, 14. prosinca prošle godine, policijski službenici uz suradnju carinskih službenika u autobusu albanskih nacionalnih oznaka pronašli su 5,4 kg heroina i 5,6 kg kokaina čije je odredište također bilo zapadnoeuropsko tržište. Ovom posljednjom zapljenom količina heroina koju je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila u posljednje dvije godine popela se na 240 kg - završavaju izvještaj iz policije.

 

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO