Na ulaz u Hrvatsku čeka se i do četiri sata

Datum objave: 08.01.2023   Broj čitanja: 434
Vlasti u BiH pozivaju građane da koriste alternativne granične prijelaze.
Na ulaz u Hrvatsku čeka se i do četiri sata

 

Na ulazak u Hrvatsku preko graničnih prijelaza u sjevernome dijelu Bosne i Hercegovine čeka se između jednoga do četiri sata zbog povratka velikog broja ljudi koji žive i rade u inozemstvu te vlasti pozivaju na korištenje zamjenskih graničnih prijelaza.

 

Kilometarske kolone su na graničnim prijelazima u Orašju prema Županji, odnosno Bosanskoj Gradiški prema Gradiški gdje se na prijelaz granice čeka dva sata, a najveća zadržavanja su u Donjoj Gradici prema Jasenovcu gdje pak putnici čekaju četiri sata, izvijestili su iz Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru.

 

Na prijelaz granice kod Hrvatske Dubice i Hrvatske Kostajnice čeka se tri sata.

 

Veće gužve prema Hrvatskoj su i na graničnim prijelazima u sjeverozapadnoj Bosni, Izačiću i Maljevcu. Duža zadržavanja na prijelaz granice su posebno primjetna ove godine nakon što je Hrvatska pristupila nešto strožem, režimu schengenskog prostora.

 

Vlasti u BiH pozivaju građane da koriste alternativne granične prijelaze.

 

Kako je na Bajakovu javio je za Dnevnik u podne novinar HTV-a Marin Ćurić. Rekao je da zastoja "itekako ima".

 

- Kolona na Bajakovu za ulazak u RH je oko 6 kilometara. U posljednja 24 sata u RH preko Bajakova ušlo je više od 6.000 vozila i 26.000 putnika. Istovremeno iz Hrvatske je izašlo oko 1.700 vozila i 4.600 putnika. Što se tiče kontrola i pregleda ništa se nije od 1. siječnja promijenilo. Schengenska pravila i kontrole ovdje se primjenjuju još od ulaska Hrvatske u EU, već gotovo 10 godina. Granična policija očekuje smanjenje gužvi do kraja dana. Neki putnici su stigli čak sinoć u 20 sati, neki u ponoć. Čeka se više od 12 sati, izvijestio je.

 

Dodao je da su otvorene sve četiri kolničke trake za autobuse i pet kolničkih traka za osobna vozila te se trenutno koriste svi raspoloživi resursi. Granična policija apelira da se koriste i alternativni granični prelazi - u prvom redu Šid - Tovarnik i Bačka Palanka - Ilok, naveo je i dodao da su kontrole potrebne znajući kako je ovdje na Bajakovu prije samo dva dana zaplijenjeno čak 270 kg marihuane.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO