Gospin dolac na visokom petom mjestu najzanimljivijih stadiona na svijetu!

Datum objave: 07.01.2023   Broj čitanja: 3314
Gospin dolac u Imotskom redovan je član izbora za najneobičnije stadione svijeta.
Gospin dolac na visokom petom mjestu najzanimljivijih stadiona na svijetu!

 

Dok godinama slušamo bajke o nacionalnom stadionu, ili bilo kakvom modernijem, velikom stadionu na hrvatskom tlu, strani mediji u Lijepoj našoj redovno pronalaze izvor zanimljivosti. Tako je španjolski AS među 31 najzanimljiviji stadion na svijetu, uvrstio čak tri hrvatska.

 

Gospin dolac u Imotskom redovan je član izbora za najneobičnije stadione svijeta. Izgrađen je 1989. godine, a poseban je jer se nalazi u podnožju srednjovjekovne tvrđave Topane, a u neposrednoj blizini nalazi se i Modro jezero, čime ovaj stadion, naročito iz zraka, dobiva spektakularne kadrove, piše sportske.jutarnji.hr

 

HNL nostalgičari rado će se sjetiti Kantride, na kojoj je Rijeka igrala domaće utakmice do prije sedam godina. Stijene, ali i neposredna blizina mora, svrstavaju ovaj stadion, koji je izgrađen davne 1913. godine, među najzanimljivije na svijetu.

 

Na popisu se našlo i igralište Batarija u Trogiru. Jedinstveni nogometni teren nalazi se u okruženju dva zaštićena spomenika kulture – kule Kamerlengo i kule sv. Marka – dva spomenika izgrađena u 15. stoljeću..

 

Na popisu se, između ostalih, našao i stadion portugalske Brage, stadion u Japanu koji je pretvoreni u stambeni kompleks, ali i stadion Čierni Balog u Slovačkoj, uz čiju aut-liniju juri vlak.

 

Cijeli popis stadiona s fotografijama pogledajte ovdje.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO