PAPA BENEDIKT I HERCEGOVAČKI SLUČAJ! PRAVEDNIK ZGROŽEN POTEZIMA HERCEGOVAČKIH BISKUPA

Datum objave: 31.12.2022   Broj čitanja: 1485
Petar Čule i njegovi nasljednici Hercegovini su donijeli neviđeno zlo i rasulo, a opet Bog se potrudi da to zlo nikad ne pomete Njegov narod.
PAPA BENEDIKT I HERCEGOVAČKI SLUČAJ! PRAVEDNIK ZGROŽEN POTEZIMA HERCEGOVAČKIH BISKUPA


Hercegovački slučaj, ta sramotna priča utemeljena na lažima biskupije i podvali Vatikanu kako su se franjevci, petrovci i narod dogovorili oko župa koje je biskupija sa snažnim angažmanom jugoslavenskih službi željela staviti pod svoju kontrolu i lažnim svjedočenjima izbaciti fratre koji su tu dali nemjerljiv doprinos, i danas je aktualan. Iako bi ljudi koji se prave Amerikanci, poput hercegovačkog provincijala fra Joze Grbeša, rekli da je taj slučaj završen, on je aktualniji više nego ikad. Jer da je on završen ne bi tisuće vjernika hrlile na svete mise u mučeničke župe, a isto tako oni koji su oteli njihove župe prespavali bi tu barem na jednu noć, a ne bježali strahujući od Božje odmazde jer se nemilosrdno gazi Njegova riječ.


Papa Benedikt XVI s nekim svećenicima mučenicima bio je u dobrim odnosima, nekima je i predavao, s nekima razgovarao.


Kada je došao na čelo Katoličke crkve donekle je bio upoznat s Hercegovačkim slučajem, međutim kakva je to zmija otrovnica najbolje je shvatio kada mu je 2006. došlo pismo iz Hercegovačke biskupije. Ratko Perić je tražio da se kažnjene svećenike svede na laički status. Papa ne samo da je odbio takvu mogućnost već je bio i zgrožen na koji način se sijeku glave onima koji su uz Krista u Hercegovini. Papina odbijenica, iz poznatih razloga Ratku Periću i njemu sličnima, nikad nije objavljena. Tada je postao i svjestan na koji je način prevaren Ivan Pavao II u čijoj eri su svećenici kažnjeni, a zanimljivo je da na nijednoj u Hercegovačkoj biskupiji napisanoj kazni, nema potpisa nijednog Pape.


Nažalost, snaga Benedikta XVI je polako kopnila i slučaj nikad nije uspio dovesti do kraja. Papi Franji danas se također servira priča iz Hercegovačke biskupije, a njegova odluka ili odluka njegovog nasljednika bit će onakva kakvu potpiše Petar Palić, aktualni biskup.


Je li njemu interes da prestanu nepravde, laži i otmice, na to pitanje nemamo odgovor. Međutim, znamo da Hercegovina može biti zahvalna svom Benediktu XVI, svecu našeg vremena. Vrijeme će pokazati koliko je velik bio.


Grude.com


Povezane vijesti: ZBOGOM VELIKI ČOVJEČE! PREMINUO JE PAPA BENEDIKT XVI

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO