Evo tko su uhićeni u Zambiji! Jutarnji list im sakrio identitet kad je saznao za koga su neki od njih vezani

Datum objave: 30.12.2022   Broj čitanja: 16101
U Zambiji su uhićena četiri para iz Hrvatske te se već više od tri tjedna u pritvoru nalazi osam osoba zbog sumnje na trgovinu ljudima nakon što su planirali posvojiti djecu iz Konga.
Evo tko su uhićeni u Zambiji! Jutarnji list im sakrio identitet kad je saznao za koga su neki od njih vezani


Jedno dijete staro je godinu i tri mjeseca, a ostalo troje imaju po tri godine, a sumnja se da su uhićeni imali krivotvorene dokumente.

Među uhićenima su 44-godišnji Damir Magić (44) i njegova supruga Nadica Magić (45), gitarist Hladnog piva, Zoran Subošić (52) i njegova supruga Azra Imamović Subošić (41), zaposlenica Ustavnog suda, zagrebački veterinar Ladislav Peršić (42) sa suprugom Aleksandrom (40) te LGBTIQ aktivistica i vijećnica Možemo koja je rođena pod imenom Dalija Pintarić (45) i njezina partnerica Ivona (36), pa se postavlja pitanje zašto mediji skrivaju njihove identitete, iako su zambijski mediji prenijeli izvješće policije s punim imenima i prezimenima. Dapače, Jutarnji list je isprva objavio imena no nakon nečije intervencije, odlučio ih je sakriti.

Dalija Pintarić je prvotno bila lezbijka, a zatim je odlučila napraviti tzv. “operaciju spola” te “postati muško”, stoga je promijenila ime u Noah Pintarić, a zatim u Noah Kraljević. Ona bi stoga mogla biti, nakon prvog muškarca u ženskom zatvoru i prvi slučaj žene u muškom zatvoru.


Dok se još prezivala Pintarić, Noah je 2014. godine na 13. homoseksualnoj povorci dobila nagradu za LGBTIQ osobu godine, a 2017. godine postala je, te je do danas vijećnik mjesnog odbora “Samoborček”, Trešnjevka u kvoti stranke Zagreb je naš na čijem je čelu današnji gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Danas, nakon što je počela piti hormone zbog kojih je dobila dlake i bradu, Noah Kraljević je najpoznatija po transrodnom aktivizmu te je bila jedna od osnivačica i supredsjedateljica udruge Trans Aid, danas udruge kolekTIRV, piše Narod.hr.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Anonimno02.01.2023 17:35 sati
    Zelim im dug boravak u Zambijskom zatvoru.
  • X30.12.2022 21:39 sati
    Nisu džaba naši stari govorili"ostupi đavle od kršćene duše"
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO