FOTO&VIDEO: GRUDSKI SREDNJOŠKOLCI ODUŠEVILI! BILO JE PJESAMA, PLESA, SMIJEHA... NA BOŽIĆNOJ PRIREDBI

Datum objave: 20.12.2022   Broj čitanja: 5773
Prepuna je ovog ponedjeljka bila kinodvorana Grude gdje je održana tradicionalna božićna priredba grudskih srednjoškolaca.
FOTO&VIDEO: GRUDSKI SREDNJOŠKOLCI ODUŠEVILI! BILO JE PJESAMA, PLESA, SMIJEHA... NA BOŽIĆNOJ PRIREDBI


Genijalci iz škole Antuna Branka Šimića još su jednom potvrdili svoju vrijednost, a upravo njihove predstave iz godine u godinu pokazuju koliko ovoj općini nedostaje glumačka sekcija, kako bi kroz cijelu godinu živjele "daske koje život znače" i kod nas.

Ovog ponedjeljka učenici su se bavili porocima današnjice, ovisnostima... tako prate lika koji je u kladionici ostavio sve i kojeg na kraju prijatelji spašavaju iz teške krize. Poseban fokus bio je na priči o obitelji u kojoj je otac alkoholičar, a majka i djeca odlaze jer se ne mogu više nositi s njegovim porokom. Međutim, puno vremena je prošlo, čovjek je krenuo na liječenje i na kraju pobijedio svog neprijatelja! Sve to pouka je ljudima današnjice.

Od učenika u predstavi su sudjelovali Ana Leko, Mia Miloš, Filip Alpeza, Ana Miloš, Luka Vukoja, David Palac, Ivan Miloš, Ivana Mikulić, Lucija Pezer, Marija Glavota, Mate Iličić, Mia Bošnjak, Mia Paradžik, Marta Majić, Nikolina Ćorluka, Lucija Jurčić, Lana Spajić, Marija Primorac, Marko Misir i Maria Ćorluka.

Školski zbor pjesmama je razgalio srca nazočnih u dvorani.

 

Ravnatelj Srednje škole A. B. Šimić Mladen Leko posebno je istaknuo profesorice Ankicu Boban, Marijanu Čuljak, Andrijanu Mikulić, Jakicu Pandžić, Zoru Palac i Antoniju Ivandić koja vodi glazbeni zbor srednje škole. Pozornicu su pripremale učenice na čelu s Andrijanom Mlinarević Cvetković, a koja godinama s učenicima lijepo uređuje i školu u Grudama.

Leko se zahvalio ministrici obrazovanja ZHŽ-a Ružici Mikulić, načelniku općine Grude Ljubi Grizelju i grudskom župniku fra Stanku Pavloviću istaknuvši i kako je dobro imati i božjeg čovjeka blizu sebe, kazavši još da je ovakva podrška, dolaskom na mjesto događaja i pljesak mladim ljudima nešto najljepše i najvažnije.

Najdugovječniji srednjoškolski ravnatelj istaknuo je i da je njemu ovo 20. Božić na čelu najveće grudske tvornice koja proizvodi znanje.

Kako je sve izgledalo u Grudama pogledajte u fotogaleriji koju smo vam pripremili, kao i u videoprilogu.

FOTOGALERIJA: Božićna priredba 2022. - Srednja škola Grude


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO