Više oružanih sukoba kosovske policije i srpskog stanovništva tijekom noći

Datum objave: 11.12.2022   Broj čitanja: 2493
Kosovski Srbi i policija te zemlje su tijekom protekle noći razmijenili vatru u nekoliko incidenata, nakon izbijanja tenzija u nestabilnom sjevernom dijelu zemlje.
Više oružanih sukoba kosovske policije i srpskog stanovništva tijekom noći

 

Ranije tijekom dana, Srbi sa sjevera Kosova blokirali su glavne puteve u regiji u znak prosvjeda zbog uhićenja bivšeg pripadnika kosovske policije koji je prošlog meseca dao ostavku s funkcije zajedno s drugim etničkim Srbima.

S obzirom da kriza raste na sjeveru zemlje naseljenom većinski srpskim stanovništvom, predsjednica Kosova Vjosa Osmani u subotu je najavila da će lokalni izbori u toj oblasti biti odloženi do 23. travnja. Izbori su bili zakazani za 18. prosinac, ali su Srbi rekli da će bojkotirati birališta.

Policija je priopćila da je blokada zaustavila promet i da su bili primorani da zatvore dva granična prijelaza između Kosova i Srbije. Kasnije su rekli da su bili pod vatrom na nekoliko lokacija u blizini jezera na granici sa Srbijom. Trenutno nema izvješća o ozlijeđenima.

Policijske jedinice su, u samoobrani, bile prinuđene da odgovore vatrenim oružjem na zločince koji su odbijeni i pobjegli u nepoznatom pravcu, navodi se u priopćenju policije, prenosi Reuters.

Pucnji su se čuli i na drugim lokacijama u sjevernom dijelu zemlje.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO