Selak: Slijedi istraga, svašta je moguće! Potrebno je pronaći pilota

Datum objave: 06.12.2022   Broj čitanja: 2877
"Avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti u utorak 6. prosinca 2022. godine prije 14:00 sati srušio se na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji.
Selak: Slijedi istraga, svašta je moguće! Potrebno je pronaći pilota

 

Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade, izvijestilo je Ministarstvo obrane. MIG se srušio na nenaseljenom šumovitom području u Virovitičko-podravskoj županiji", priopćili su iz MORH-a.

Index je o padu MiG-a kod Slatine kontaktirao poznatog vojnog pilota Ivana Selaka.

“Sigurno je da sada slijedi istraga. Saznao sam da su se oba pilota katapultirala. Pretpostavljam da se dogodio neki tehnički problem. Ali svašta je moguće, primjerice da ptica uleti u motor. Prema onome što ja znam je da su oba pilota iskočila”, rekao nam je Selak.

“Što se tiče aviona, nije bitno jesu li novi ili stari. Ne postoje stari ili novi avioni, već ispravni ili neispravni. Nema šanse da je netko odobrio let na neispravnom avionu. Događaju se i padovi F-35 aviona, najnovijih modela”, dodao je Selak.

Kako je dobro obaviješteni izvor potvrdio Indexu, jedan pilot je pronađen nakon što se katapultirao i javio radio-vezom. 

Traga se za drugim pilotom. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO