Stiže novi val ukrajinskih izbjeglica, u prijevodu nova radna snaga za Njemačku

Datum objave: 04.12.2022   Broj čitanja: 2278
Njemački ambasador u Velikoj Britaniji, Miguel Berger, danas je za Sky News rekao kako očekuje novi val ukrajinskih izbjeglica u narednim tjednima, koji će koincidirati s niskim temperaturama.
Stiže novi val ukrajinskih izbjeglica, u prijevodu nova radna snaga za Njemačku

 

"Putin nastavlja terorizirati civilnu populaciju. Jako smo zabrinuti zbog toga jer ti napadi na energetsku infrastrukturu znači da bi mnogi ljudi koji se smrzavaju na niskim temperaturama mogli biti prisiljeni napustiti Ukrajinu", rekao je Berger, dodavši kako zbog toga očekuje "novi val izbjeglica".

U nizu ukrajinskih gradova, uključujući glavni grad Kijev, ove godine već je pao snijeg, a stanovnici se bore s niskim temperaturama i ruskim napadima na energetsku infrastrukturu, zbog kojih periodički nestaje struje, vode i grijanja. Od početka rata u Njemačku su pobjegle stotine tisuća ukrajinskih izbjeglica. 

Što se tiče diplomacije, Berger kaže da Njemačka ne vidi fundamentalnu promjenu u poziciji Rusije, što ga ne čini optimističnim u pogledu pregovora Moskve i Kijeva: "Ne samo da ne vidimo fundamentalnu promjenu ruske pozicije, nego ni u doglednoj budućnosti ne vidimo spremnost na diplomatsko rješenje konflikta".

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO