Austrijski kancelar: Uopće ne vidim problem s hrvatskom granicom

Datum objave: 22.11.2022   Broj čitanja: 2219
Mogući austrijski veto na ulazak Hrvatske u Schengen zbog migranata uznemirio je hrvatske vlasti, ali po svemu sudećem do njega neće doći.
Austrijski kancelar: Uopće ne vidim problem s hrvatskom granicom


Austrijski kancelar Karl Nehammer u razgovoru s austrijskim medijima uoči svojeg puta u Hrvatsku objasnio je o čemu je točno riječ.

"Ne osjećamo nikakav migracijski pritisak iz Hrvatske. Budući da Hrvatska uzorno obavlja zaštitu granica, ne vidim tu problem. Glasuje se o državama pojedinačno", naveo je danas Nehammer, piše Kleine Zeitung.

Prijetnja vetom sada je usmjerena samo na Bugarsku i Rumunjsku.

"Imamo 100.000 ljudi koji su neregularno prešli granicu, od kojih je 75.000 prošlo kroz zemlje poput Rumunjske, Bugarske i Mađarske, a da ih tamošnja sigurnosna tijela nisu registrirala. To je sigurnosni rizik i o tome se moramo pobrinuti", kazao je austrijski premijer.

 

Podsjećamo, ministar unutarnjih poslova Gerhard Karner zaprijetio je kako će Austrija staviti veto na širenje Schengenskog prostora zbog problema koje imaju s brojnim ilegalnim migrantima. On je proteklih dana u više navrata rekao da se protivi proširenju Schengenske zone, za koju je rekao da ne funkcionira, što se vidi po povećanom broju tražitelja azila u Austriji.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO