Gorica ugostila zborove iz Hercegovine FOTOGALERIJA

Datum objave: 22.11.2022   Broj čitanja: 3135
Podići svijest o zborskom pjevanju, promovirati ga te animirati zborove u njihovom radu neki su od ciljeva Susreta zborova u organizaciji UHAKUD-a u BiH.
Gorica ugostila zborove iz Hercegovine FOTOGALERIJA

Župa Gorica-Sovići bila je ovogodišnji domaćin i suorganizator 7. Susreta zborova koji se održao 20. studenog.

 

Program je započeo u župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika svečanim misnim slavljem u 11 sati koje je predvodio fra Marin Karačić. Liturgijsko pjevanje za vrijeme misnog slavlja predvodio je Zbor župe sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići.

 

Nakon misnog slavlja Stara crkva u Gorici postala je središte susreta ispunjeno zborskom pjesmom i gromoglasnim pljeskom koji je za sve izvođače bio poticaj i zahvala za jedan ovakav događaj. Na ovogodišnjem susretu nastupilo je osam zborova.:

 

- Zbor župe sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići,
- Zbor župe sv. Cecilije, župa sv. Petra i Pavla Mostar,
- Zbor HKD Napretka podružnica Jajce „Nikola Šop“,
- Djevojački zbor Glazbene škole Široki Brijeg,
- Zbor Vrelo života Studenci,
- Zbor Adoro Tolisa,
- Mješoviti župni zbor Čapljina,
- Zbor župe sv. Ivana Krstitelja Ružići

 

Vrijednost Susreta zborova u organizaciji UHAKUD-a višestruka je. Osim što iz godine u godinu okuplja zborove iz cijele Bosne i Hercegovine i organizira svaki susret u nekom novom mjestu potiče i promiče kvalitetu zborskog pjevanja o čemu svjedoči i stručno povjerenstvo prisutno na svakom Susretu.

 

Kako bi se kultura razvijala u ispravnom smjeru, potrebni su i savjeti stručnjaka koji uvelike mogu olakšati rad u malim lokalnim sredinama, stoga je susret zborova odlično mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva u radu te usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima.

 

Ovogodišnje nastupe zborova pratile su izv.prof.mr.art. Katja Krolo-Šarac i doc.dr.sc. Marina Bazina. Svoja zapažanja, sugestije i pohvale iznijele su voditeljima zborova na Okruglom stolu koji je uslijedio nakon nastupa zborova, a koji je već tradicionalno dio ovoga susreta.

 

Na samom koncu Susreta predsjednik UHAKUD-a u BiH Vedran Vidović zahvalio je svim zborovima na sudjelovanju kao i domaćinu ovogodišnjem suorganizatoru župi sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići na gostoprimstvu, te skupa sa župnikom fra Marinom Karačićem i tajnikom UHAKUD-a Marinom Bazina dodijelio prigodne zahvalnice zborovima kao trajni podsjetnik na ovaj uistinu lijep događaj.

 
FOTOGALERIJA

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO