Vučić: Dobili smo obavještajne podatke da je rat blizu! Pokušajmo sačuvati mir

Datum objave: 21.11.2022   Broj čitanja: 3077
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je situacija na temelju obavještajnih podataka na rubu rata i dodao da je njegova molba Srbima na Kosovu da pokušaju sačuvati mir.
Vučić: Dobili smo obavještajne podatke da je rat blizu! Pokušajmo sačuvati mir

 

Vučić se obratio medijima nakon sastanaka u Bruxellesu. Podsjetimo, visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnost Josep Borell danas se prvo sastao odvojeno s premijerom Kosova Albinom Kurtijem, pa onda s Vučićem, a nakon odvojenih susreta uslijedio je zajednički, trilateralni sastanak između EU-a, Srbije i Kosova.

- Dali smo sve od sebe, u više navrata smo prihvaćali nove i nove zahtjeve, ja sam negdje u jednom trenutku poslije sat i pol vremena sam rekao visokom predstavniku Borellu i Miroslavu Lajčaku da nema ništa od ovoga, shvatio sam da će vrijeme da prolazi da će se pojavljivati novi zahtjevi i da oni neće htjeti nikakvo kompromisno rješenje i da prestane maltretiranje Srba - rekao je Vučić.

Vučić je rekao kako postoji "ogroman bijes kod Srba na sjeveru Kosova".

- Moja molba njima je da pokušamo sačuvati mir - istaknuo je Vučić, te dodao da mora biti zabrinut, ali da nema razloga za paniku.

- Vidio sam danas koliko puta je Josep Borell upozorio predstavnike Prištine da imaju obavještajne podatke o situaciji na terenu. Mi smo maloprije dobili obavještajne podatke da je situacija na rubu sukoba i Srbi moraju razumijeti našu molbu i naš zahtjev - izjavio je predsjednik Srbije.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • U24.11.2022 23:09 sati
    De ****** ti ti pušku na prsq i reci juriiiiiiiisssssšs
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO