Burgerčić i mala piva u Kataru koštaju 55 maraka

Datum objave: 18.11.2022   Broj čitanja: 621
Brojni navijači pristigli su u Katar gdje će u narednih mjesec dana uživati u najboljem nogometu kojeg nude najjače reprezentacije svijeta.
Burgerčić i mala piva u Kataru koštaju 55 maraka


Najavljen je spektakl, no navijači su već po dolasku u Katar bili zateknuti cijenama hrane i pića. Već je poznato da se na stadionima u Kataru neće prodavati pivo, a prodavači su očigledno odlučili iskoristiti priliku i dodatno zaraditi, pa su "zabiberili" cijene.

Popularna Facebook stranica "Footy Food", koja objavljuje cijene hrane i pića na stadionima širom svijeta, objavila je fotografije porcija i cijena hrane u fan zonama u katarskoj prijestolnici Dohi.

Već smo rekli da se alkohol neće moći piti na stadionima, dok je dopušten samo u hotelima u kojima će biti smješteni navijači. No, čaša piva košta oko 25 KM.

Burger, koji je tako malen, i mala piva košta čak 55 KM. Kao što se vidi na fotografiji, burger je, osim što je malen, oskudno opremljen.

Međutim, to nije sve. Cijena grčke salate ili bolje rečeno salatice je zgrozila sve posjetitelje Katara. Tako da ako odete u Katar, malena porcija povrća sa svega jednom kockicom sira koštat će vas oko 20 KM.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO