Uručeni certifikati polaznicima STEM lab radionica iz Stoca

Datum objave: 17.11.2022   Broj čitanja: 5536
Cilj radionica koje organizira Stolačka udruga mladih u sklopu STEM lab Stolac je prenijeti djeci znanja koja će ih potencijalno pripremiti za karijeru..
Uručeni certifikati polaznicima STEM lab radionica iz Stoca

 

U Intera Tehnološkom parku održana su završna predavanja i uručeni certifikati o završenim tečajevima za sve polaznike STEM lab radionica u Stocu, koje su organizirane zahvaljujući podršci Telemach fondacije kroz ''Program regionalnih grantova za podršku lokalnim zajednicama u BiH'' i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.


Četiri grupe polaznika tijekom proteklih šest tjedana u prostorijama STEM lab Stolac upoznali su se s osnovama programiranja, robotike i elektronike koristeći edukacijske alate za stjecanje znanja u STEM području kao što su mBot, Scratch, Arduino i drugi.


Cilj radionica koje organizira Stolačka udruga mladih u sklopu STEM lab Stolac je prenijeti djeci znanja koja će ih potencijalno pripremiti za karijeru u polju informacijske tehnologije, ali i koja će biti zanimljiva, zbog čega će upoznati i bolje razumjeti svijet novih tehnologija.


''Želja nam je računalnu znanost učiniti dostupnu što većem broju djece bez obzira na spol ili dob te im pokazati da može biti zabavna i kreativna. Sve to radimo kako bismo djeci i mladima s područja grada Stoca i okolice omogućili da ovladaju ključnim kompetencijama neophodnim za sudjelovanje u ekonomiji zasnovanoj na znanju i postanu nositelji ekonomskog razvoja budućnosti.“, kazao je Darko Jarak, koordinator projekta.


Na završnoj konferenciji su govorili Marin Jozić, osnivač i CEO tvrtke COX 4 d.o.o. iz Mostara i pokretač inovativne platforme xTrend, jedinstvenog i inovativnog marketinškog alata za prodaju nekretnina te Mladen Kostić, inženjer strojarstva s dugogodišnjim iskustvom u dizajniranju/konstruiranju proizvoda i tehnički direktor u Interi zadužen za tehnološke projekte i obuke.


Ena Kaplan ističe kako je i na završnoj konferenciji naučila dosta pojmova i preporučuje svima da se prijave na STEM lab radionice.


''Učenica sam osmog razreda i sudjelovala sam na STEM lab radionici „Uvod u Arduino“ gdje nam je bilo jako zabavno, zanimljivo i poučno. Bilo je nekih zadataka koje sam htjela riješiti, ali jednostavno nisam odmah znala, no bili su tu jako dobri nastavnici koji su nam pomagali i učili nas što trebamo napraviti i kako to uraditi. Ova diploma uvijek će me podsjećati na to što sam tamo naučila, nastavit ću proučavati programiranje, a danas sam naučila da problem nije problem već izazov'', kazala je Ena.


Nakon završene konferencije i uručenih diploma, polaznici su, zajedno s predavačem Kostićem, posjetili pogon Intera tehnološkog parka i uživo vidjeli kako rade CNC strojevi.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO