Mlada majka umrla nakon poroda, liječnici tvrde da su dali sve od sebe da joj spase život, a bebu su uspjeli spasiti

Datum objave: 09.11.2022   Broj čitanja: 3382
U Općoj bolnici u Gospiću 22-godišnja trudnica iz Gornjih Vrhovina rodila je u ponedjeljak živo i zdravo dijete, nakon čega je došlo do obilnog krvarenja pa je pala u hemoragični šok te je prevezena u bolnicu u Zadru, gdje je umrla.
Mlada majka umrla nakon poroda, liječnici tvrde da su dali sve od sebe da joj spase život, a bebu su uspjeli spasiti


Obje bolnice kategorički opovrgavaju da su liječnici za to odgovorni.

Podsjetimo, nakon smrti djevojke član obitelji prijetio je ginekologu Darku Milinoviću, koji je bio u timu gospićke bolnice koji je pokušao spasiti djevojku. Milinović, inače bivši ministar zdravstva, odbio je da se kazneno progoni osobu koja mu je zaprijetila.

Zadarski liječnik: Nema govora o liječničkoj pogrešci

Specijalist anesteziologije, reanimacije i hitne medicine zadarske bolnice Edi Karuc rekao je za Hinu da je pacijentica u ponedjeljak poslijepodne bila kod njih na mjerama intenzivnog liječenja i da je upoznat sa slučajem, a na pitanje vidi li elemente liječničke pogreške odgovorio je kategorički: "Ni blizu."

Odbio je daljnju argumentaciju te je zbog delikatnosti slučaja i iznimnog interesa javnosti za sutra najavio konferenciju za novinare.

Kako je za Hinu rekla ravnateljica gospićke bolnice Sandra Čubelić, porođaj je protekao standardno, rodilja je rodila živo i zdravo dijete, ali je imala uraslu placentu, što završava teškom komplikacijom, što se i u ovom slučaju dogodilo. Istaknula je kako ne vidi da je bila učinjena ikakva liječnička pogreška.

Rodilji je odstranjena maternica, no nije joj bilo spasa

Tijekom krvarenja pacijentici je odstranjena maternica da bi se zaustavilo krvarenje, ali je ona unatoč poduzetim mjerama razvila hemoragični šok i u takvom je stanju prevezena u Zadar.

"Ondje se nastavilo s mjerama intenzivnog liječenja koje su počele u Gospiću, poduzete su i dodatne mjere intenzivnog liječenja, ali žena je unatoč tome umrla u jedinici intenzivne medicine Opće bolnice Zadar, ne u autu, ne na putu", rekao je Karuc.

Beba je u gospićkoj bolnici i dobro se razvija

U vezi s incidentom i pozivanjem policije, o čemu su izvijestili neki mediji, Čubelić je rekla da je u bolnici u Gospiću rodbina rodilje verbalno napala ginekologe i da je policija došla. Dodala je da liječnici razumiju teške okolnosti te su odlučili da neće podizati tužbu jer smatraju da nije potrebno da se protiv njih podiže bilo kakva prijava.

Čubelić je opovrgnula da je došlo do bilo kakvog fizičkog sukoba iako se radilo o teškoj i neugodnoj situaciji jer su liječnici sve učinili za pacijenticu i novorođenče, ali, istaknula je, ponekad se dogode takve fatalne situacije. Novorođenče je u bolnici u Gospiću i dobro se razvija. Ono je četvrto dijete umrle rodilje.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO