Zbog droge u njemačkoj uhićen državljanin BiH

Datum objave: 09.11.2022   Broj čitanja: 2996
Milivoj Todorović (47) iz Bijeljine, koji je uhićen u Frankfurtu, sumnjiči se da je kokainom osiguravao sami vrh Škaljarskog klana, ali i grupe širom svijeta koje su naslonjene na taj ozloglašeni klan.
Zbog droge u njemačkoj uhićen državljanin BiH

 

Otkrivaju to izvori "Nezavisnih novina", koji dodaju da je Todorić u kriptiranim aplikacijama pronađen kao kontakt Bojana Cvijetića i Jelenka Kneževića koji su uhićeni u akciji "Transporter".

 

"MUP Srpske tu je odigrao ključnu ulogu, i zahvaljujući njihovom radu 'pao' je Todorović. On se u kriptiranim aplikacijama pojavljivao pod nadimkom Mr Si. Kada je MUP Srpske počeo obrađivati i istraživati muškarca pod tim nadimkom, otkrio je ostale organizirane kriminalne grupe koje s njim surađuju i preko njega nabavljaju kokain, uključujući i sam vrh Škaljarskog klana", ističe naš izvor.

 

MUP Srpske je, dodaju izvori, godinu dana raskrinkao sve ono za što se tereti Todorović, odnosno od perioda kada je izvedena akcija "Transporter".

 

"Borba na njegovoj identifikaciji trajala je mjesecima. Kad je MUP uspio utvrditi o kome se radi, predstavnici MUP-a održali su sastanak s predstavnicima Europola i policija iz oko 15 država. Predstavnici MUP-a Srpske tada su rekli što su otkrili o Todoroviću, a predstavnici ostalih policija bili su zatečeni, pošto o njemu nisu znali apsolutno ništa. Ma ni čuli za njega nisu, iako je on, kako se sumnja, dostigao sam vrh u međunarodnoj proizvodnji i trgovini drogom", ističu izvori.

 

U međuvremenu, Todorović je određen kao jedan od najvećih prioriteta MUP-a Srpske, raspisana je i potjernica i čekao se trenutak kada će se pojaviti. Pojavio se u Njemačkoj, gdje je uhićen u Frankfurtu.

 

"Tužiteljstvo BiH, s partnerskim institucijama, poduzeće sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organiziralo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja", naveli su u utorak iz Tužiteljstva BiH.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO