Srbija: MIG-ovi ganjali dronove

Datum objave: 01.11.2022   Broj čitanja: 2301
Vučić, koji je i vrhovni zapovjednik oružanih snaga, naredio je da se sve neprijateljske bespilotne letjelice budu trenutačno uništene.
Srbija: MIG-ovi ganjali dronove

 

Na području Merdara i u okolini Raške primijećeni su nepoznati dronovi koji su osmatrali vojarne i položaje Vojske Srbije zbog čega je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio podizanje aviona "MIG 29" kako bi se uništile te letjelice.

 

Vučić, koji je i vrhovni zapovjednik oružanih snaga, naredio je da se sve neprijateljske bespilotne letjelice na teritoriju središnje Srbije budu trenutačno uništene s ciljem sprječavanja daljih neprijateljskih aktivnosti, prenosi RTRS.

 

Nedugo zatim, uočeni objekti napustili su zračni prostor središnje Srbije. Vojska Srbije od utorka je, podsjetimo, "u stanju pripravnosti" i "podignuta je razina borbene spremnosti" zbog stanja na Kosovu, izjavio je srbijanski ministar obrane Miloš Vučević, navodeći da je to zapovijed predsjednika Aleksandra Vučića.

 

Nove napetosti između Beograda i Prištine ponovno su dospjele u prvi plan nakon što je u ponoć u noći na utorak istekao rok koji je kosovska vlada ostavila za primjenu odluke o zamjeni registarskih tablica izdanih u Srbiji, koje koriste Srbi na Kosovu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO