Tko donese 200 tisuća kuna i više u banku, automatski zaradi prijavu Uredu za sprječavanje pranja novca

Datum objave: 27.10.2022   Broj čitanja: 4634
Mnogi koji strahuju od pitanja i provjera prigodom zamjene kuna koje čuvaju u kućnim trezorima mogu računati na to da pitanja ne mogu izbjeći imaju li veće svote za promijeniti u eure.
Tko donese 200 tisuća kuna i više u banku, automatski zaradi prijavu Uredu za sprječavanje pranja novca


Donesu li 200.000 i više kuna na zamjenu u banku, automatski su zaradili prijavu Uredu za sprječavanje pranja novca, donosi Slobodna Dalmacija. Svakodnevno banke u Hrvatskoj prijave po dvjestotinjak takvih transakcija.

Oni koji štede i kune spremaju u kućne trezore jer vjeruju samo sebi, pa su tako godinama uštedjeli neku svotu koja odgovora njihovim mogućnostima i prijavljenim prihodima, nisu isto što i oni koji imaju hrpe novca a nisu zaposleni ili su prijavljeni na malu plaću, ili su zarađivali od nelegalnih poslova. Svima njima, od onih koji strahuju a legalno su stekli novac, jednako kao i oni kojima je kriminal osigurao lijep prihod koji imaju u kunama, uvođenje eura zagorčalo je život. Sat otkucava, a 1. siječnja se polako bliži. Svi koji imaju kune izvan banaka mogu ih zamijeniti u mjenjačnicama koje će smjeti euro mijenjati do posljednjeg dana ove godine, naravno, po tečaju mjenjačnice i uz proviziju koju će mjenjačnice naplatiti za taj posao. Položi li se kune na tekuće i štedne račune u bankama, 1. siječnja iduće godine će se automatizmom svaka kuna pretvoriti u euro po fiksnom tečaju bez naknade, a isto vrijedi i za sve kunske kredite. Također, kune u eure mogu se zamijeniti u trgovinama tijekom prva dva tjedna iduće godine, kada će u Hrvatskoj vrijediti dvojni opticaj. Kupci će moći plaćati u kunama i eurima, a trgovci će uzvraćati novac u eurima. Cijelu iduću godinu banke, pošte i Financijska agencija će bez naknade mijenjati kune u eure. Hrvatska narodna banka će neograničeno dugo mijenjati novčanice kuna.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO