DJEVOJČICI STALO SRCE: Otac reagirao brzo i spasio je zahvaljujući pjesmi

Datum objave: 20.10.2022   Broj čitanja: 4770
Masirajući srce i ritmu stihova pjesme, uspio je spasiti kćer.
DJEVOJČICI STALO SRCE: Otac reagirao brzo i spasio je zahvaljujući pjesmi

 

Djevojčica Ella (12) kojoj je prestalo kucati srce u subotu nakon udara groma usred nevremena u Arizoni, preživjela je zahvaljujući brzoj reakciji njezinog oca i pjesmi  “Stayin’ Alive” koju izvodi grupa “Bee Gees”.

 

Kako pišu tamošnji mediji, djevojčica se igrala s prijateljicom na kiši kad se dogodila nesreća. Otac Stephen Jorgensen je vidio što se dogodilo, bacio se na koljena pored kćeri i počeo s mjerama reanimacije.

 

Srećom po djevojčicu, njezin je otac završio medicinsku obuku u vojsci i bio je spreman za situacije opasne po život budući je bio u Iraku i Afganistanu.

 

Veteran je koristio ritam pjesme Bee Geesa “Stayin’ Alive” kako bi oživio svoje dijete, prenosi New York Post. Pjesme od 120 otkucaja u minuti korisne su za stimuliranje CPR.

 

Masirajući srce i ritmu stihova pjesme, uspio je spasiti kćer. Međutim, trebala su mu tri pokušaja prije nego što je 12-godišnjakinja ponovno imala uredan rad srca. Dok je oživljavao svoju kćer njegovi roditelji su zvali hitnu pomoć.

 

– Dva puta je srce ponovno počelo kucati i dva puta je stajalo. Tek iz trećeg pokušaja je ponovno imalo uredan rad srca, rekao je otac.

 

Naime, već je ranije istraživanje američkog Sveučilišta Illinois pokazalo kako hit 80-tih, pjesma Bee Geesa “Stayin’ alive”, može spasiti život onome tko doživi srčani udar, odnosno srce mu prestane kucati.

 

Srce je najbolje masirati u ritmu pjesme “Stayin’ alive”. Ritam pjesme odgovara brojki od 103 otkucaja u minuti što je blizu idealnom ritmu oživljavanja koji treba iznositi 100 otkucaja, objavilo je američko sveučilište.

 

– Mislim da je ključ njezina spašavanja bilo to što je njezin otac shvatio da joj je srce stalo i uspio je izvesti učinkovitu oživljavanje i ponovno joj pokrenuti srce, što joj je doslovno spasilo život, rekao je kirurg dr. Kevin Foster za Fox10.

 

Ella je odvezena u Medicinski centar Banner Thunderbird, a potom je prevezena u Medicinski centar Valleywise Health gdje se oporavlja “vrlo dobro”, rekao je dr. Kevin Foster, direktor Centra za opekline u Arizoni u Valleywise Healthu.

 

Ipak, još uvijek je malo nejasno je li djevojčicu direktno pogodio grom ili je olujni fenomen pogodio vrlo blizu djeteta. Njezina prijateljica s kojom se igrala nije ozlijeđena, a dijete koje je udario grom nije imalo vidljivih ozljeda osim nekoliko mjehurića od opeklina.

 

Ni sam veteran nije mogao sa sigurnošću reći jer je čuo samo glasan prasak i vidio jarku svjetlost. Nakon toga bio je fokusiran samo na spašavanje kćeri.

 

Niti djevojčica se nije mogla sjetiti događaja.

 

– Kad smo izvadili cijevi za disanje i mama joj je to ponovno rekla, samo je pogledala mamu, zagrlila je i rekla: Sada ću zauvijek imati cool priču, rekao je Otac Stephen Jorgensen Fox10.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO