Novi tjedan, nove, veće cijene goriva!

Datum objave: 09.10.2022   Broj čitanja: 2406
Novo poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini je neizbježno zbog rasta nabavnih cijena
Novi tjedan, nove, veće cijene goriva!

 

Kako doznaje portal Radiosarajevo.ba nova poskupljenja naftnih derivata uslijedit će početkom tjedna. Almir Bečarević, stručnjak za energetiku, za ovaj portal je rekao da Bosna i Hercegovina uvijek po pitanju cijena nafte gleda u pravcu susjeda.

 

Prema njegovim riječima, ne treba postavljati pitanje da li ćemo naći alternativu za "crno zlato" iz Rusije. Dalje prognoze, kaže Bečarević, nisu dobre. Najavio je da bi cijena dizela mogla ići do četiri marke. Naglasio je da su razlozi rasta nabavnih cijena globalna događanja koje su na sceni, a tiču se moguće recesije i promjene u politici zemalja Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC).

 

U odnosu na petak, 7. listopad, jutros u Sarajevu, obje vrste goriva (dizel i benzin 95) skuplji su za pet feninga. Raspon maloprodajnih cijena naftnih derivata 8. listopad, u Federaciji BiH bio je sljedeći:

 

- Premium bezolovni benzin 95, BAS EN 228 – BMB 95 iznosi od 2,71 do 2,91 KM/litru; - Premium bezolovni benzin 98, BAS EN 228 – BMB 98 iznosi od 2,86 do 3,76 KM/litru; - Dizel BAS EN 590 (10 ppm) iznosi od 3,11 do 3,41 KM/litru. Benzin i dizel gorivo poskupjet će i u Republici Srpskoj. To je potvrdio predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori RS Dragan Trišić. Naglasio je da u posljednjih 30 dana nije bilo značajnih promjena cijena naftnih derivata na tržištu RS.

 

"Već početkom ovoga tjedna kompanije iz Europe koje se bave prodajom derivata, kao i rafinerije iz kojih se distributeri nabavljaju, povećale su cijene dizela", naveo je Trišić, prenosi Srpskainfo.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO