EU 'SREDILA' SRBIJU! Vučiću skočio tlak, optužuje Hrvatsku i najavljuje žestok odgovor

Datum objave: 06.10.2022   Broj čitanja: 2155
Države Europske unije glasale su za osmi paket sankcija Rusiji koje podrazumijevaju ograničavanje cijena ruske nafte koje izvoze treće zemlje.
EU 'SREDILA' SRBIJU! Vučiću skočio tlak, optužuje Hrvatsku i najavljuje žestok odgovor


Nakon usvajanja ove odluke Srbija neće moći uvoziti naftu iz Rusije preko Janafa, čime su se sankcije uvedene Moskvi prenijele i na Srbiju.

Prvobitni prijedlog Europske komisije predviđao je izuzetak kad je riječ o snabdijevanju iz Jadranskog naftovoda, ali je na inzistiranje pojedinih država članica EU taj prijedlog odbijen jer je stav da nema opravdanja zbog kojeg bi Srbija bila izuzeta, piše Nova.rs.

"Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, stoga ne bi trebala profitirati od derogacije. Ostale države članice (EU) su se složile s ovim stavom", rekao je jedan diplomatski izvor koji je bio uključen u razgovore o novom paketu sankcija, prenosi Radio Slobodna Europa.

Vučić pobjesnio

Ovakva odluka, prema pisanju režimskih medija, šokirala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji smatra, kako se navodi, da je Hrvatska najodgovornija za blokadu koja je uvedena Srbiji.

Prema najavama, Vučić bi se trebao oglasiti ovim povodom, a glavni razlog zbog kojeg je predsjednik Srbije nezadovoljan odlukom EU jest taj što je Bugarska, u kojoj posluje ruski Lukoil, dobila povlašten položaj, odnosno izuzeće.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, govoreći o uvođenju sankcija Srbiji, rekla je da ova odluka sve promijenila.

"Govorila sam da će predsjednik biti pod ogromnim pritiskom. Danas, nakon ove sramotne odluke Europske unije, Vučić će dati žestok odgovor na sankcije na kojima je inzistirala Hrvatska, to da oni iz paketa sankcija izuzmu neke članice Unije, ali da na eksplicitan zahtjev Hrvatske to učine Srbiji. Našoj zemlji izbijaju iz džepa stotine milijuna eura", rekla je Ana Brnabić na TV-u Happy.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 06.10.2022 23:06 sati
    Ako je to Hrvatska učinila, a čisto sumnjam u to, neka je.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO