Čović: Drugi su nas blokirali, i zato će im hrvatski odgovor biti izlazak na birališta i uvjerljiva pobjeda HDZ-a i koalicije stranaka

Datum objave: 02.10.2022   Broj čitanja: 3147
Dragan Čović, predsjednik HDZ- BiH i HNS-a BiH danas je u devet sati, u pratnji supruge Bernardice, glasovao u Mostaru.
Čović: Drugi su nas blokirali, i zato će im hrvatski odgovor biti izlazak na birališta i uvjerljiva pobjeda HDZ-a i koalicije stranaka

 

U izjavi za novinare nakon glasovanja Čović je pozvao sve građane koji žele dobro Bosni i Hercegovini da masovno izađu na birališta.

 

Upitan o očekivanjima od ovih izbora Čović je bio izravan kazavši "što bi očekivao predsjednik HDZ BiH i HNS-a nego uvjerljivu pobjedu HDZ-a i koalicije stranaka, kao i pobjedu jedine legitimne hrvatske kandidatkinje Borjane Krišto".

 

Na pitanje kako shvaća kada će reagirati visoki predstavnik u BiH, Kristijan Schmidt koji bi u slučaju nedovoljne podrške hrvatskim opcijama nametnuo izmjene Izbornog zakona po volji većinskog, bošnjačkog naroda koji ne odustaju od biranja hrvatskih predstavnika, Čović je rekao "da uopće ne analizira gospodina Schmidta".

 

- Mi danas trebamo obaviti svoju dužnost i uvjerljivo pobijediti. Davno smo trebali promijeniti Izborni zakon, da možemo birati legitimne predstavnike u Predsjedništvu BiH, Domovima naroda tamo gdje se štite kolektivna prava bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda. Morali smo doći do situacije da provedemo presude Suda u Strasbourgu. Nažalost, to se nije dogodilo, drugi su to blokirali, idemo u ove izbore, za koje su svi mislili da ćemo ih blokirati, ali ne.

 

Mi idemo na izbore i zato pozivamo sve one koji razmišljaju na sličan način - poručio je Čović.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO