Ova tri uređaja pravi su gutači energije, čak i noću

Datum objave: 27.09.2022   Broj čitanja: 6017
W-LAN router radi i troši električnu energiju 365 dana u godini i, iznad svega, 365 noći.
Ova tri uređaja pravi su gutači energije, čak i noću

 

Bilo da se radi o kabelu za punjenje, W-LAN routeru ili zamrzivaču – mnogi uređaji noću nepotrebno povećavaju račun za struju. Ali postoje jednostavni trikovi kako te kućanske aparate noću doslovno izvući iz utičnice i uštedjeti struju (često se isplati promijeniti i dobavljača).

 

W-LAN router radi i troši električnu energiju 365 dana u godini i, iznad svega, 365 noći. To se svakako odražava na račun za struju. Najbolji savjet za uštedu novca: isključite ruter noću! Ne samo da štedite struju, nego se i štitite od hakerskih napada.

 

Još jedan noćni gutač energije je zamrzivač: godišnje se na korištenje potroši oko 145 eura. Naravno, proizvodi se moraju hladiti i noću, a ne možete tek tako isključiti struju. Ali ako ko redovito odmrzavate zamrzivač, ne trošite nepotrebnu energiju. Jer što je deblji sloj leda, potrebno je više električne energije za održavanje niskih temperatura. Dakle, ako redovito odleđujete zamrzivač, štedite između 15 i 45 posto na troškovima energije.

 

Navečer brzo napunite mobitel i ostavite napajanje u utičnici. Ali budite oprezni: punjač nastavlja trošiti struju i nepotrebno povećava vaš račun za struju. Iz tog razloga uvijek izvucite napajanje iz utičnice nakon punjenja ili koristite višestruku utičnicu s prekidačem koji se može isključiti.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO