Nijemce čeka skupa sezona grijanja, krenule analize, računanja...

Datum objave: 27.09.2022   Broj čitanja: 1469
Visoke cijene energije uzrokuju ove godine veći porast troškova grijanja nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Drvo također značajno poskupljuje. Sve to bi mnogi u Njemačkoj mogli osjetiti na računima u idućoj godini.
Nijemce čeka skupa sezona grijanja, krenule analize, računanja...

 

- Troškovi za grijanje na plin, ulje i struju posebno naglo rastu, kao što analiza pokazuje - priopćeno je za Njemačku tiskovnu agenciju (dpa) iz neprofitne konzultantske tvrtka 'co2online', piše Fenix Magazin.

 

Sukladno tome, grijanje prosječnog stana od 70 četvornih metara u višestambenoj zgradi na prirodni plin i lož-ulje vjerojatno će koštati više od polovice: oko 67 posto za prirodni plin i oko 53 posto za lož ulje.

 

To bi bilo najmanje 550 eura više godišnje za plin i gotovo 500 eura za naftu.

 

Za 2021. konzultatntska tvrtka 'co2online' je već zabilježio povećanje troškova od 20 posto za zemni plin i 51 posto za lož ulje.

 

Dok su troškovi za drvne pelete u to vrijeme ostali relativno stabilni, prema analizi, ovaj energent također je pod utjecajem značajnih poskupljenja u tekućoj godini: očekuje se da će grijanje na drva poskupjeti za 54 posto, a time i za prosječnu od oko 310 eura po stanu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO