BOZANIĆ DEKRETOM ZABRANIO DJELOVANJE ROĐAKU BISKUPA PALIĆA! PATER ROZO PALIĆ MU ODGOVORIO

Datum objave: 26.09.2022   Broj čitanja: 13485
Dekret, laž, progonstvo, nepravda, otimačina... zvuči li vam poznato!? Tu stvarnost, zahvaljujući svojim biskupima, Hercegovina živi dulje od stoljeća...
BOZANIĆ DEKRETOM ZABRANIO DJELOVANJE ROĐAKU BISKUPA PALIĆA! PATER ROZO PALIĆ MU ODGOVORIO

 

Prokletstvo ili ne, brojne nevolje su se sručile na Hercegovinu otkad se pojavila ta zamisao uopće, a onda dekret koji je u daljnjoj fazi lažno predstavljen Vatikanu kao dogovor franjevaca, petrovaca i naroda, a lagati Gospodina i praviti se da je sve u redu, ne može proći bez posljedica.

 

Što je dekret ovih dana na svojoj koži osjeća jedan od najpoznatijih hrvatskih egzorcista, u svijetu prepoznati i hvaljeni pater Rozo Palić, rođak hercegovačkog biskupa Petra Palića kao i biskupa Dubrovačkog Roka Glasnovića.

 

Njemu je, prema potpisu kardinala i nadbiskupa Josipa Bozanića, zabranjeno pastoralno i svećeničko djelovanje na području Zagrebačke nadbiskupije.

 

Pater Rozo Palić snimio je na YouTubeu poruku Bozaniću, ali i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, vjernicima Hrvatske, BiH, Italije...

Koliko je pater Palić povrijeđen ov(akv)im dekretom najbolje govori činjenica da je obraćanje snimio s ceste Munchen - Augsburg, s obzirom da je bio na duhovnom seminaru u Njemačkoj, pa je krenuo u svoju biskupiju.

 

A ako ne možete sve preslušati, većinu toga smo za vas pretipkali, čisto da vidite kako reagira čovjek koji vjeruje da je u pravu, koji nastupa iskrena srca, a onda se nađu birokrati i žele mu oduzeti dostojanstvo, a upravo je pater Rozo istaknuo da stoji iza svog kršćanskog i ljudskog dostojanstva!

 

Pater Rozo Palić - Reakcija povodom zabrane pastoralnog i svećeničkog djelovanja na području Zagrebačke nadbiskupije

 

Hvaljen Isus i Marija, drage sestre i braćo, dragi Hrvati diljem naše domovine i cijeloga svijeta. Od srca vas sve pozdravljam.

 

Javljam se radi dekreta koji je ovih dana izišao s Duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije u kojem se zabranjuje svako moje svećeničko djelovanje na području Zagrebačke nadbiskupije.

 

Imam jednu veliku primjedbu zajedno sa mnoštvom Hrvata diljem svijeta i diljem naše domovine Hrvatske, da izričito izjavim da se ne slažem s tim dekretom, s tim da je tamo navedeno da se mene vidi povremeno na području Zagrebačke nadbiskupije.

 

Drage sestre i braćo, ja sam slobodan građanin Republike Hrvatske i slobodan sam kretati se mojim prijateljima obitelji, rodbini.

 

Ovom prilikom izjavljujem da bih podržao svo Božje djelo koje mi je povjereno, dijelim ovu karizmu s još trojicom svećenika, jednim đakonom, osam studenata, s 28 i više zajednica diljem Europe i svijeta i želim reći da nije u skladu s Evanđeljem upravo taj dekret. Iako je nadbiskup zagrebački Josip Bozanić potpuno slobodan da potpiše. Ja kroz ovo vrijeme nisam namjeravao svećeničku službu niti je namjeravam vršiti, ali stojim iza mog ljudskog i kršćanskog dostojanstva i zaista sam duboko potresen, zajedno s tolikim vjernicima koji nas prate i čudim se jednoj takvoj izjavi da se ja povremeno pojavljujem na području Zagrebačke nadbiskupije.

 

Vjerujem da kardinal Bozanić treba znati da RH se ne svodi samo na vjernički teritorij, nego je to i državni teritorij i svaki građanin RH može se slobodno kretati i stjecati pošteno svoju imovinu i da se ne treba nitko miješati u privatni život svakog građanina, osobito kada se radi o jednom svećeniku. Više puta sam ispovijedao i potičem da mi pripadamo jednoj svetoj Katoličkoj i Apostolskoj crkvi i svi smo pozvani slušiti jednom Gospodinu Isusu Kristu, poštivajući zakon Crkve.

 

Izjava nadbiskupa Bozanića je izvanredno uskoga kriterija i svaljuje na moje ljudsko i kršćansko dostojanstvo veliki teret, ali i na sve vjernike koji slijede ovaj duhovni put i na moju obitelj, prijatelje... iz moje obitelji, zahvaljujući papi Franji izabrana su dva biskupa, naša Hrvata, i mislim da bi iz kolegijalnosti biskupskoga vodstva kardinal Bozanić trebao se zapitati kamo smjera njegova namjera i ima li u vidu kao pastir hrvatskog naroda da smo svi pozvani razvijati svećeništvo unutar naše Katoličke crkve, a ne stvarati pomutnju i razdijeljenost. Mi smo svi pozvani izgrađivati jedinstvo u duhu Krista Isusa, utemeljeno na evanđelju.

 

I ova vremena u kojima živimo jesu potresna vremena i zato Gospodin dopušta određen krize unutar Crkve. Vjernici su izgubili svoju vjeru, slušamo ovih dana, na poseban način u hrvatskome narodu i da se ta kriza osobito zapaža u hrvatskoj javnosti. Možda je krivnja upravo i u tome zbog nedostataka vjere nas odgovornih u crkvi.

 

Meni je nedavno biskup napisao dekret u kojem me potiče u biskupiji i Trstu da usmjerim svoje poslanje, da imamo duhovno pratiteljstvo. U tom istom dekretu biskup na neki način pohvaljuje sve ono što ja ovih godina radim u biskupiji u Trstu i očiti su plodovi, kako navodi biskup u Trstu, onoga što ja radim.

 

Tri svećenika su izrasla iz našeg bratstva, toliki vjernici.

 

Hrvati združimo se u imenu Gospodina i izdignimo se iz površnih situacija koje nas vuku prema dolje, prema ništavilu. Mi kao crkveni autoriteti pozvani smo izgrađivati to zajedništvo i to sam se trudio i namjeravam svih ovih godina. Poštivam odluku kardinala Bozanića. Od 2012. sam je poštivao i ne razumijem da se skoro 10 godina skoro isti dekret ponavlja, bez ikakvog temelja i razloga. Neka Bozaniću Gospodin podari duha mudrosti da se založi za rješavanje velikih problema unutar svoje nadbiskupije, a da pusti stanovništvo Hrvatske da se slobodno kreću i da se susreću sa svojom obitelji.

 

Ja sam službeni egzorcist u Trstu. Nadbiskup Bozanić i svi svećenici, ne samo u RH nego i u BiH, Italiji... mi dobro znamo što znači ta služba i kakvo se povjerenje daruje takvom jednom svećeniku da bi se ta služba mogla izvršiti u krajnjoj delikatnosti i povjerenju.

 

Ako nadbiskupu Bozaniću to nije jasno onda bi se trebao naći dublje sa vlastitom savješću da pred Bogom vidi koje je njegovo mjesto u Crkvi u Hrvata, odnosno u Cijeloj našoj sveopćoj crkvi. Mi smo jedna, sveta, Katolička i Apostolska crkva.

 

Još jednom pozivam, evo sve odgovorne u njegovom uredu da jasno vide i istražuju arhiv Zagrebačke nadbiskupije, kolike su potvrde izdane iz Nadbiskupskog stola da bi ljudi u poteškoćama došli kod nas svih ovih godina. I apsolutno ne razumijem ovaj njegov iskorak. Zašto im daju potvrdu da kod mene dolaze u Trstu, a ovakvu izjavu daju cijelome svijetu.

 

Ovu izjavu dajem svim vjernicima, prijateljima, poznanicima, jer me maltretiraju svojim pozivima, u ljubavi, u pažnji i u brizi. I neka se najprije nadbiskup Bozanić ispita, vrši li zaista svoju svećeničku odnosno biskupsku službu i može li organizirati život Crkve unutar naše domovine Hrvatske.

 

Svima zahvaljujem, svećenicima, studentima, mojim časnim sestrama, vama braćo i sestre... za podršku i nutarnje znanje, ljubavi blizinu kojom slijedite svoj put i da zajedno izgrađujemo ovu tako ranjenu i opterećenu našu crkvu.

 

Zato se okupljamo u ovakvim zajednicama radi ispada, pa čak i crkvenih autoriteta, jer crkveni autoriteti ne razumiju znakove vremena i da svi zajedno doprinesemo ranjenom, mističnom tijelu Isusa Krista, da ne krvari u različitim udovima. Pritom mislim na braću i sestre koji se žele susresti sa mnom, a njima je to uskraćeno.

 

I zato kažem, slobodni ste dok god biskup Trsta vidi da tako djelujemo, možete slobodno doći.

 

Zahvaljujem svima na molitvi, i zato zazivam na vas svoj blagoslov, po Marijinim prečistim rukama, da vas Gospa štiti jer njeno presveto srce pjeva pobjedu! I mi smo pozvani po Mariji upoznati Isusa Krista. A Naša Majka Marija je Majka Crkve. I zato i kardinal Bozanić i svi mi svećenici pozvani smo naći se pod Njezinim okriljem kao Njezina djeca. Nitko od nas nije Bog, nitko od nas nema apsolutni autoritet, nego nam ga Gospodin povjerava za službu, za spasenje jedni drugima.

 

Rastimo zajedno dok nas Gospodin trpi na ovom svijetu, dok nas jednoga dana ne uzme u Svoje Kraljevstvo, gdje ćemo zajedno, vjerujemo, poput onog siromašnog Lazara kojeg su anđeli odnijeli u krilo Abrahamovo, da ćemo mi jednoga dana u krilu Presvete trojice naći mjesto ljubavi koju smo služili na ovom svijetu. I tako se konačno naći u našoj Domovini i živjeti istinsko svećeništvo u zajedništvu s Kristom, jedinim svećenikom koji nam daje puninu blagoslova i istinske sreće.

 

U tom duhu na sve vas šaljem obilje Božjega blagoslova, po Marijin prečistim rukama, po zagovoru svetoga Padrea Pija, svetoga Mihovila Arhanđela, svetoga Josipa i svih naših svetih zaštitnika. Blagoslovio vas i čuvao svemogući Bog, Otac i Sin i Duh sveti. Amen

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • X27.09.2022 19:25 sati
  Ne tribaju nama srbi i muslemani dosta je nama nas sami.Bože nas sačuvaj od nas.🤦
 • definitivno27.09.2022 10:49 sati
  Čovjeka cijene u Italiji, ali ne u Hrvatskoj ni kod Hrvata. Niz je zabrana djelovanja svećenicima s hrvatskih područja. Zašto smo ostali ovako vezani za Vatikan? Pa da se može kontrolirati sve hrvatsko i kad bude interes tako će nas i ugasiti. Očito u novom svjetskom poretku za Hrvate nema mjesta! Ali ostat ćemo i opstat ćemo. Unatoč onima koji su ušli u sve pore društva da nas maknu.
 • ?27.09.2022 10:25 sati
  Tko je ovaj i o kakvom svom "bratstvu" govori?
 • Ivan27.09.2022 01:36 sati
  Piskupe Paliću ovo nije uredu sta vam rade rođaku, ali nije uredu šta vi radite Čapljini Mostaru Grudama....i drugim župama. Nema nedodirljivih piskupe Paliću jeste sigurni da i vi u buduće nećete biti pod dekretom
 • Ero26.09.2022 23:45 sati
  Moj pateru Paliću, u biskupiji našoj, a koju je privatizirao tvoj rođak Petar, mi imamo problema zbog dekreta kojeg on ne želi poništiti. Sad smo u istoj gabuli i sad vidiš kako je nama. Gdje god dođemo na stranu čude se što nam ne daju fratre i dive se njihovoj hrabrosti i odvažnosti. Jedino Jude odavde nam nešto kao dociraju i filozofiraju. Bori se pater isto kao što se i mi borimo i reci rođaku da postane svećenik a ne birokrat što je sada.
 • 26.09.2022 22:11 sati
  E vidis i mi u Grudama smo Katolicka i Apostolska Crkva pa nam kazu nevazi vjencanje krizma misa nista Pitaj rodijaka o tom dekretu
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO