Magistrica s prosjekom 9,7 sedam godina traži posao: Ispostavilo se da je najvažnije kojoj političkoj stranci pripadate

Datum objave: 25.09.2022   Broj čitanja: 2429
Najviše me boli nepravda i to što kao visokoobrazovana ne mogu dobiti pristojan posao u rodnom gradu..
Magistrica s prosjekom 9,7 sedam godina traži posao: Ispostavilo se da je najvažnije kojoj političkoj stranci pripadate

 

Magistrica poljoprivrede Maja Mitrović (30) iz Bratunca sedam godina pokušava dobiti posao i raditi ono što najbolje zna i za što se školovala, ali za nju su vrata svugdje zatvorena, prenosi Avaz.

 

Dobre ocjene

Kaže da je studij na Poljoprivrednom fakultetu u Istočnom Sarajevu završila 2015. godine s prosjekom 9,7, a s istom ocjenom na istom fakultetu obranila je magistarski rad.

 

Kako kaže, tijekom studija bila je stipendistica Fonda „Dr Milan Jelić“, jedne od najznačajnijih stipendija u RS, a na master studijima primala je stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture RS.

 

Stipendije, dobar prosjek ocjena i razvoj poljoprivrede u bratunačkoj općini, kako kaže, davali su joj nadu da će brzo obaviti i pripravnički staž, a nakon toga se i stalno zaposliti u svojoj struci.

 

- Dvije godine nakon školovanja u Srednjoškolskom centru Srebrenica dobila sam prvi posao, gdje sam radila na odjeljenju poljoprivrednih tehničara. Međutim, nakon završetka te školske godine zbog nedostatka učenika ostala sam bez posla - kazala nam je Mitrović.

 

Iako je Maja dobila preporuku dekana Poljoprivrednog fakulteta Istočno Sarajevo i završila školovanje s izuzetnim rezultatima, očekivala je da će to, kaže, nekom biti važno i da će dobiti posao u struci.

 

Zanemareno znanje

- Ispostavilo se da je najvažnije kojoj političkoj stranci pripadate, a da su znanje i obrazovanje totalno zanemareni i neprihvatljivi. Nakon školovanja radila sam razne poslove. Najviše me boli nepravda i to što kao visokoobrazovana ne mogu dobiti pristojan posao u rodnom gradu i što mladi moraju napuštati Bosnu i Hercegovinu - s razočarenjem je rekla Mitrović.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO