Dječje proslave rođendana troškovima pretvorili u svadbe

Datum objave: 25.09.2022   Broj čitanja: 2492
Sendviči, grickalice, kolači i torta te hrpa djece u dnevnom boravku ili kuhinji - tako su nekada izgledali dječji rođendani.
Dječje proslave rođendana troškovima pretvorili u svadbe

 

Djeca bi se nakon torte razbježala po dvorištu i s prvim mrakom zabava bi bila gotova. Pokoji balon bio je dovoljan da uz neizostavne svjećice razveseli slavljenika i goste. Danas je ta slika znatno drugačija.

 

Jesu li djeca zahtjevnija ili samo slijede/slijedimo trendove? Igraonice, animatori, tematske zabave, do u minutu osmišljen program rođendanske zabave.

 

Cijena proslave

I ne samo to. Tu su pozivnice, kostimi, odgovarajuće salvete i kapice… Nije li sama činjenica da mu je rođendan i proslava s prijateljima djetetu i više nego dovoljna? Proslava dječjega rođendana u igraonicama postao je trend, ali i sve veći luksuz da sada čak dva sata zabave za najmlađe može stajati i do 1000 KM.

 

- Prije nekoliko dana htjeli smo organizirati proslavu drugoga rođendana za našu kći. Malo sam se raspitivala među prijateljima i poznanicima koji su to već organizirali o tome koliko ih je koštala proslava. Rekli su mi da će me otprilike sve to koštati malo manje nego svadba - kaže majka djevojčice. Dodaje da gotovo svi u njezinom okruženju organiziraju proslave koje uključuju igraonu ili neki restoran, klauna, kostime, posebne dekoracije, posebnu tortu i druge kolače.

 

- Kupuju se djeci posebna odijela i haljine, a često sve bude u znaku nekoga lika iz crtića. Suprug i ja mislili smo organizirati neku manju zabavu, ali shvativši koliko to košta i ne želeći praviti ništa previše, odlučili smo da je najbolje, kao što se i nekada slavilo - organizirati kućnu zabavu s nekoliko prijatelja i njihove djece uz tortu i grickalice - kazala je.

 

Razgovarali smo s roditeljima u Sarajevu i Mostaru o cijenama proslava rođendana za djecu.

 

- Ove godine smo u igraoni proslavili 4. rođendan naše djevojčice. Igraonu, sokove, grickalice i pizze platili smo 500 KM. Tortu 80 KM, djevojku koja je iscrtavala djeci lica 50 KM, fotografa 150 KM. Da smo još dodatno uzeli muffine i kolače, to bi bilo još barem 80 KM. Zabava je bila za desetero djece - kazala nam je ova majka i dodala da je ovogodišnji rođendan sa svime izašao oko 1000 KM te naglasila da će peti rođendan definitivno organizirati kod kuće.

 

Kućna zabava

- Za dječje rođendane biramo neku povoljniju varijantu igraonicu gdje nas račun izađe oko 200 KM, plus dodatno nekih 50 KM piće za roditelje ili proslavu u kući. U principu tih 200 KM je minimum, a troškovi se mogu povećati i nekoliko puta više, što ovisi o izboru i mogućnosti roditelja - kazao nam je otac djevojčice iz Mostara.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 25.09.2022 19:58 sati
    Ima se moze se onda takvi isti kazu je sve skupo mame su problem nisu djeca Doslo vrime da se nokti nemogu kod kuce nalakitati nego i to treba da ti drugi odrati a ti sjedi uzivaj i plati
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO