(FOTO/VIDEO) GRUDE: OSNIVAČKI KONCERT UDRUGE GLAZBENIH UMJETNIKA TAKT U CRKVI SVETE KATE

Datum objave: 24.09.2022   Broj čitanja: 3789
Ante Slišković na violini i Božidar Vlašić na klaviru večeras su razgalili srca ljubitelja kulture i umjetnosti, koji su nazočili njihovom koncertu u crkvi svete Kate u Grudama.
(FOTO/VIDEO) GRUDE: OSNIVAČKI KONCERT UDRUGE GLAZBENIH UMJETNIKA TAKT U CRKVI SVETE KATE

 

Naime, mladi dvojac je osnovao Udrugu glazbenih umjetnika Takt, a upravo je u Kamenoj ljepotici, najljepšoj crkvi u Hercegovini, kako je mnogi vole nazivati, održan njihov osnivački koncert.

 

Crkva svete Kate bila je lijepo ispunjena, a posebno je zadovoljstvo bilo vidjeti mlade koji vole umjetnost, a koji su željeli vidjeti kako to rade oni koji su već imena u svijetu glazbe. Primjerice, Slišković je s najvišom ocjenom iz glavnog predmeta došao do akademskog naziva magistra muzike, a u Varšavi je radio kao asistent na kolegiju violine u klasi profesorice Agnieszke Maruche. Vlašić je pak već godinama umjetnički suradnik najugledniji hrvatskih orkestara: Zagrebačke filharmonije i Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, a i on je asistent klavira na Sveučilištu za glazbu Fryderyk Chopin u Varšavi.

 

- Ovo je osnivački koncert Udruge glazbenih umjetnika Takt, sa sjedištem u Grudama, a područje djelovanja nam je cijela Zapadnohercegovčka županija. Najprije, hvala dragom Bogu za ovu predivnu večer, za dan koji je darovao meni i kolegi da možemo radosno svirati svima vama, zatim hvala općini Grude na čelu s Ljubom Grizeljom na ukazanom povjerenju, prijemu i podršci. Nadalje, hvala cijeloj ZH županiji na suradnji prilikom osnivanja udruge. Hvala našem domaćinu Župi Grude sa župnikom fra Stankom Pavlovićem. Hvala jednom čovjeku koji nam je bio vjetar u leđa, a to je fra Mile Vlašić i Akademija Čapljina, hvala gospodi Žarku Lovriću i Jozi Tici na velikoj potpori u svakom smislu riječi. Hvala glazbenim školama Grude i Široki Brijeg, gdje smo mi ponikli i svim profesorima jer da nije njih mi ne bismo bili ovdje gdje jesmo. Najveća hvala ide našim obiteljima koji su nam uvijek i u svemu bili najveća potpora - kazao je Ante Sliković i u svoje ime i u ime kolege Božidara Vlašića.

 

Istaknuo je da udruga nastavlja s radom, a sve će aktivnosti donositi na svojim mrežnim stranicama, kao i na društvenim mrežama Takta.

 

Portal Grude.com kao medijski pokrovitelj daruje vam snimku koncertnog spektakla u Grudama, a klikom na link uživajte u fotografijama spektakla: FOTOGALERIJA - OSNIVAČKI KONCERT UDRUGE GLAZBENIH UMJETNIKA TAKT U CRKVI U GRUDAMA

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Čestitke24.09.2022 09:09 sati
    Samo ću reć mogu nekima past milijarde maraka državnog novca ali džaba im ako nemaju ukusa i stila. Ovo što su grudski pratri napravili neprocjenjivo je! Takva akustika kao da se zvuk anđela čuje! Sve pohvale.
  • 24.09.2022 08:28 sati
    Bravo momci, a svaka čast i svima koji su pomogli, jer nesebičnost je odlika naših ljudi, i tako treba i ostati. Pomagati jedni drugima u svim prilikama, jer to nas čini boljim ljudima. I konačno naše Grude imaju zahvaljujući ovim ljudima svake godine sve više događaja koji će privući, ne samo žitelje općine nego i susjede iz drugih općina i gradova. Užitak vas je slušati.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO