Europski tjedan sporta 2022. u Grudama - HRK Grude: Rukomet svakom djetetu

Datum objave: 23.09.2022   Broj čitanja: 1754
Rukomet svakom djetetu.
Europski tjedan sporta 2022. u Grudama - HRK Grude: Rukomet svakom djetetu

 

U okviru priprema za obilježavanja Europskog tjedna sporta HRK Grude i ove godine je već znatno ranije počeo sa aktivnostima ,a cilj je omogućiti sportske aktivnosti i treniranje rukometa djeci bez obzira gdje žive. Tako naši treneri od početka školske godine posjećuju sate tjelesnog odgoja u osnovnim školama na području općine Grude, promovirajući rukomet i sport uopće.

Niti jednom djetetu ne treba biti uskraćena mogućnost bavljenja sportom bez obzira je li živi izvan gradskog središta ili ne  ili zbog toga što nema financijskih mogućnosti za treniranje. Zato  je Hrvatski rukometni klub Grude, organizirao i osigurao trenažni proces u mini rukomet (za  djecu rođenu 2012.g i mlađe) u Drinovcima , Sovićima i Grudama i to  potpuno besplatno, bez plaćanja članarine.

Cijeli projekt se odvija u suradnji sa osnovnim školama:

– Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci sa područnom školom Tihaljina,

-fra Stipana Vrljića Sovići sa područnom školom Gorica i

-Ruđera Boškovića Grude (područne škole će biti posjećene u narednim danima)


Središnji događaj povodom  europskog tjedna športa u općini Grude će biti  održan u Gradska športska dvorana  Grude  24.09.2022.g. od 10.30 sati. Za svu djecu, sudionike ovog događaja su osigurane majice posvećene europskom tjednu sporta, sendviči, sokovi …

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2022. godine održava osmi put.Sport i tjelesna aktivnost znatno pridonose dobrobiti europskih građana. Preko sporta možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe.

 

Promicanje uloge sporta kao sredstva društvene uključenosti pomoći će u rješavanju trenutačnih izazova s kojima se suočava društvo u Europi. Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO