Milanović pokrenuo postupak za razrješenje ravnatelja VSOA-e

Datum objave: 22.09.2022   Broj čitanja: 1830
Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića stiglo je priopćenje o pokretanju postupka za smjenu na vrhu Vojne sigurnosno-obavještajne agencije.
Milanović pokrenuo postupak za razrješenje ravnatelja VSOA-e


- Nakon što je dobio izvješće Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) o izvanrednom neposrednom stručnom nadzoru Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) od 19. rujna 2022. godine, a zbog opsega i težine povreda navedenih u izvješću, predsjednik Republike Zoran Milanović stava je kako ravnatelj VSOA-e, kao osoba odgovorna za funkcioniranje agencije, ne može više obavljati tu dužnost.


Predsjednik Milanović stoga je uputio dopis predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću kojim je pokrenuo postupak za razrješenje general-bojnika Ivice Kindera s dužnosti ravnatelja VSOA-e.


Predsjednik Milanović postupak je pokrenuo u skladu s čl. 66. st. 5. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske u kojemu stoji kako "postupak za razrješenje ravnatelja sigurnosno-obavještajnih agencija mogu pokrenuti predsjednik Republike, predsjednik Vlade i Hrvatski sabor", stoji u priopćenju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO