U Hercegovinu stigli prvi radnici iz Nepala! Gazda: Radnicima iz BiH plaće više nisu problem, ali opet odlaze

Datum objave: 22.09.2022   Broj čitanja: 1166
''Trenutno imamo gradilište u Radešinama i s obzirom da nismo mogli ispoštovati ugovorene stvari, morali smo angažirati ljude izvan BiH, jer u Konjicu, pa i dalje, nema dovoljno stručnog građevinskog kadra koji bi mogao obaviti ugovorene radove''...
U Hercegovinu stigli prvi radnici iz Nepala! Gazda: Radnicima iz BiH plaće više nisu problem, ali opet odlaze

 

... rekao je za Radio Konjic Salih Mustafić, voditelj gradilišta.Naime, firma Bujice je angažirala 12 radnika i jednog kuhara iz Nepala, za rad na gradilištu, odnosno u restoranu.

 

''Mi smo bili prinuđeni da uvezemo radnike iz Nepala, i cijeli taj proces trajao je pet, šest mjeseci, ali smo uspjeli sve procedure završiti i radnici su počeli svoj radni angažman'', rekao je Mustafić.Ističe da su s radnicima potpisali ugovor na godinu dana, a ukoliko bude potrebe, postoji mogućnost i da se produži.Naveo je kako nije u mogućnosti govoriti ovisini satnice i plaćama, ali da je ista ugovorena na zadovoljstvo obje strane.

 

Konjički radio navodi kako su radnici zadovoljni uvjetima rada i boravkom u Konjicu.

 

''Nije mi bilo teško odlučiti se da dođem u BiH, jer sam prije dolaska u Konjic, osam godina radio u Kataru i Saudijskoj Arabiji. Zadovoljan sam uvjetima rada i sviđa mi se ovdje'', kazao je Grande Gurung, a istog mišljenja je i njegov kolega Damai Kami.

 

''Zadovoljan sam ovim poslom i sretan sam ovdje'', rekao je Kami.

 

Mustafić kaže kako će problem nedostatka radne snage biti još izraženiji navodeći da država mora poduzeti određene korake kako bi se posljedice ublažile.

 

''Bit će to još veći problem, ako država nešto ne poduzme. Je li to kroz smanjenje doprinosa prema radnicima, zatim veliki je teret i na firmama, a veliki su i prohtjevi radnika. Tu je i problem manjka školovanih ljudi, odnosno zanatlija u BiH'', rekao je Mustafić.

 

Na pitanje odlaze li radnici iz BiH odlaze, jer nisu dovoljno plaćeni, Mustafić je kazao da je to možda nekada bio problem, ali sada nije sigurno.''To je nekada možda bio slučaj, ali sada, mislim da ljudi odlaze jer misle da će tamo negdje biti bolje, ali nije ni tamo sjajno'', istaknuo je Mustafić za Radio Konjic.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • #budikaosalih#23.09.2022 17:19 sati
    Dok oni nevide sta ce moc s tom crkavicom sto im dajes, onda ces opet uvozit iz tunguzije radnike
  • 23.09.2022 10:09 sati
    Pa reci javno koliku placu si im dao, a koliko si davao prije, pa cemo sami zakljuciti.
  • 22.09.2022 19:14 sati
    Plaće su problem, nepoštivanje radnika tj ruganje..... Nek ne mogu naći radnika, tako im i triba. Sami će oni počet radit
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO