Dovečer uhićena jutros, sređivala posao rođi pa europska policija uletjela

Datum objave: 21.09.2022   Broj čitanja: 1761
Policija i Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) pretresli su obiteljsku kuću Magdalene Dovečer, uhićene voditeljice Službe za koordinaciju u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koja se sumnjiči da je namještala natječaj tvrtki svoga rođaka.
Dovečer uhićena jutros, sređivala posao rođi pa europska policija uletjela


Riječ je o tvrtki koja je u vlasništvu Tihomira Pajića, a vrijednost natječaja bila je milijun kuna.

Magdalena Dovečer završila je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, stažirala u Europskom parlamentu kao asistentica zastupnice Mariye Gabriel iz Bugarske u sklopu kojeg je među ostalim pratila i sastanke Odbora za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, dvije godine je provela u Gradskoj upravi Grada Zagreba, nakon čega se vratila u odvjetničke vode u Međimurju, pišu 24 sata.

Zamjenici europske tužiteljice vjeruju da je Dovečer napravila sve što je mogla da natječaj za posao s promotivnim materijalima za spajanje općina vrijedan milijun kuna prilagodi tvrtki svog rođaka kako bi ga upravo on i dobio. Cijela stvar trebala je biti financirana iz EU fondova pa je privuklo pozornost Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, a onda i europskog tužiteljstva. Navodni pokušaj pogodovanja se dogodio 2020. godine, a odustala je od 'operacije' kad je shvatila da su joj istražna tijela za petama.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO