HRK Grude provodi projekt ''Zaštitimo mlade od ovisnosti kroz rukomet i edukaciju'' FOTO

Datum objave: 20.09.2022   Broj čitanja: 351
Hrvatski rukometni klub Grude i ove godine sudjeluje u aktivnostima koje potiču borbu protiv ovisnosti mladih. Ove godine HRK Grude realizira projekt pod nazivom : Zaštitimo mlade od ovisnosti kroz rukomet i edukaciju.
HRK Grude provodi projekt ''Zaštitimo mlade od ovisnosti kroz rukomet i edukaciju'' FOTO

 

Kao i prošle godine , projekt se realizira u suradnji sa školama sa područja općine Grude, a uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

 

Od polovine kolovoza HRK Grude je krenuo sa aktivnostima na realizaciji ovog projekta i to u dijelu sportskih aktivnosti. Krajem kolovoza i početkom rujna je organiziran rukometni kamp čiji su polaznici bili djevojčice i dječaci rođeni 2008.g i mlađi. S njima su u kampu radili svjetski poznati rukometaši i rukometni treneri (Ivano Balić, Hrvoje Horvat, Lidija Bojić Ćaćić…)

 

Početkom školske godine su počele i aktivnosti oko promidžbe rukometa u osnovnim školama i sa organizacijom trenažnog procesa u mini rukometu (za djecu rođenu 2012.g i mlađe).

 

U ovom tjednu je realiziran i edukativni dio projekta i to održavanjem edukativnih radionica za učenike sve tri osnovne škole i srednje škole u Grudama.

 

Radionice je vodio najpoznatiji  stručnjak u BiH ,a i znatno šire,  iz oblasti borbe protiv ovisnosti dr.sc Marko Romić.

 

U radu edukativnih radionica je sudjelovalo blizu 500 mladih koji su imali prigodu slušati dr.sc Romića ,ali i razgovarati s njim i to kroz radionice koje smo organizirali u OŠ Antuna Branka i Stanislava Šimića u Drinovcima, OŠ fra Stipana Vrljića u Sovićima, u OŠ Ruđera Boškovića u Grudama i u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama.

 

Izuzetna posjećenost i interes mladih za ove radionice i njihovo aktivno sudjelovanje u njima su pokazali opravdanost ovakvog načina edukacije, a veliko zadovoljstvo su iskazali nastavnici i profesori u školama.

 

U subotu 24.09.2022.g će biti organiziran i završni turnir u mini rukometu u gradskoj sportskoj dvorani u Grudama , kojim će biti zaokružena i završena realizacija našeg ovogodišnjeg projekta.

 

Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji i radu naših edukativnih radionica i vidimo se u subotu u gradskoj dvorani na završnici sportskog dijela projekta.

 
FOTOGALERIJA

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO