U Srbiji nestašica šećera, BiH još uvijek bez problema

Datum objave: 20.09.2022   Broj čitanja: 1563
Sa sigurnošću možemo reći da je, o pitanju šećera, bh. tržište trenutačno najsigurnije u regiji'', kazala je za Avaz Nataša Pucar.
U Srbiji nestašica šećera, BiH još uvijek bez problema

 

Susjedna Srbija već se tjednima bori s nestašicom šećera, država ograničava cijene i pokreće istragu kako bi utvrdila uzroke, trgovci apeliraju na ograničenu kupnju, a zabilježeni su i slučajevi da se kupci otimaju za pakiranje ove namirnice.

 

Nestašica prijeti i Hrvatskoj nakon što je Vlada ograničila cijenu šećera, a trgovci ga povlače iz prodaje jer s propisanom cijenom bilježe gubitke.

 

''Bosna i Hercegovina ima svoju tvornicu za proizvodnju šećera u Brčkom, a to je Rafinerija šećera “STUDEN-Agrana” koja je svojim kapacitetima osigurala najstabilnije tržište, bez nestašica.

 

Sa sigurnošću možemo reći da je, o pitanju šećera, bh. tržište trenutačno najsigurnije u regiji'', kazala je za Avaz Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija “STUDEN Holding”, u čijemu sastavu posluje jedina rafinerija šećera u našoj zemlji.

 

Pucar ističe da su osigurane dovoljne količine sirovina te da se u idućem razdoblju ne očekuju bilo kakvi poremećaji u opskrbljivanju tržišta BiH, a pogotovo nestašica.

 

''Iako je teško prognozirati kretanje cijena u sadašnjoj, neizvjesnoj i nestabilnoj situaciji na svjetskim burzama i s tečajevima valuta, cijenimo da bi cijena šećera trebala biti dosta stabilna'', dodala je Pucar.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO