''Operacija u Ukrajini je okončana, spremimo se za treći svjetski rat''

Datum objave: 19.09.2022   Broj čitanja: 5556
Aleksandar Dugin, ruski filozof, glas Vladimira Putina, objavio je da je posljednji uspjeh Ukrajine u oblasti Harkova potvrda da je počeo rat Zapada protiv Rusije koji bi se mogao vrlo lako pretvoriti u treći svjetski rat.
''Operacija u Ukrajini je okončana, spremimo se za treći svjetski rat''

 

Na početku je kazao da je posljednjih dana došlo do značajne promjene u odnosu snaga u Ukrajini, prenosi NSPM.

 

"Prekretnica je upravo situacija u Harkovu, kao i prisilno povlačenje savezničkih snaga. Ostavljajući po strani psihološke efekte i legitimna osjećanja rodoljuba, mora se istaći da smo, u cjelini uzev, čitav tok Specijalane vojne operacije, došli do točke bez povratka", napisao je Dugin te dodao da se Rusija nalazi na rubu trećeg svjetskog rata koji Zapad gura.

 

Naglasio je da to nije strah ili očekivanje, već činjenica.

 

"Rusija je u ratu s kolektivnim Zapadom, s NATO paktom i njegovim saveznicama (mada ne sa svima njima: Turska i Grčka imaju svoj stav, a neke europske zemlje, prije svih Francuska i Italija, ali ne samo one, ne žele da budu aktivni sudionici rata sa Rusijom). Ipak opasnost od trećeg svjetskog rata je sve bliža", rekao je Dugin.

 

On smatra da vjerojatnost "nuklearnog Armagedona" raste iz dana u dan i da će Zapad biti zadovoljan samo raspračavanjem Rusije.

 

"Danas je crvena linija za Zapad postojanje suverene Rusije, čak i unutar granica Ruske Federacije", tvrdi Dugin, te dodaje da je kontraofanziva ukrajinske vojske u oblasti Harkova direktan napad Zapada na Rusiju.

 

On optužuje Zapad i NATO da su direktno bili uključeni u ofanzivu na istoku Ukrajine.

 

"Ovo nije mali uspjeh kijevske kontraofanzive, već prvi opipljivi uspjeh Drang nach osten NATO snaga", smatra Dugin.

 

Naglašava da su posljednja dešavanja potvrda da je Zapad Rusiji objavio rat i da ga već vodi.

 

"Nismo mi izabrali ovaj rat, nismo ga željeli. Niti smo 1941. godine željeli rat s nacističkom Njemačkom i odbijali smo dugo da povjerujemo da će ga biti - sve do samog početka. Ali u sadašnjoj situaciji, kada se protiv nas de facto vodi rat, to nije od presudnog značaja. jedino što je sada značajno je da taj rad dobijemo, braneći pravo Rusije da postoji", napisao je Dugin.

 

U nastavku tvrdi da je tzv. Specijalna vojna operacija okončana.

 

"Ona se postepeno izrodila u potpuni rat sa Zapadom, u kojem, u stvari, nacistički teroristički režim u samom Kijevu ima ulogu oruđa", rekao je Dugin te dodao da je uzaludno pretvarati se da se nastavlja tzv. Specijalna vojna operacija.

 

"Mi smo sada u ratu mimo naše volje i to utječe na svakog građanina Rusije: svako od nas je na nišanu neprijatelja, terorista, snajperista, okružnih grupa za brzo djelovanje. Kraj SVO znači potrebu za dubokom transformacijom cjelokupnog političkog i društvenog sustava moderne Rusije, da se zemlja postavi na ratne temelje, u politici, ekonomiji, kulturi i sferi informiranja. Sve se svodi na rat sa Zapadom", rekao je Dugin.

 

Dodaje da je apsurdno boriti se protiv Zapada i prihvatiti (čak i djelomično) njegove vrijednosti.

 

"U ime kojih on vodi rat protiv nas, rat do uništenja", piše Dugin.

 

Naglašava ako Rusija nema ideologiju to posljedično znači da će izgubiti te optužuje Zapad da preko liberalne pete kolone vješto kvari umove i duše mlađih generacija.

 

"Bez vlastite ideologije, kojom se jasno definira tko je prijatelj, a tko neprijatelj, u ovoj situaciji smo gotovo nemoćni. ideologija se mora odmah proglasiti i mora da se temelji na potpunom i neposrednom odbacivanju zapadne ideologije, globalizma i totalitarnog liberalizma, sa svim njegovim instrumentalim podvrstama - uključujući neonacizam, rasizam i ekstremizam", tvrdi Dugin.

 

On smatra da je mobilizacija neizbježna jer rat pogađa sve i svakoga, ali da to ne znači prisilno slanje vojnih obveznika na front te predlaže stvaranje dobrovoljačkih odreda i antiglobalističkih međunarodnih brigada.

 

"Mobilizacija podrazumijeva potpunu promjenu informacijske politike. Mironodopske norme moraju biti ukinute. Televizija i mediji u cjelini, trebaju postati oruđe u ratnoj i rodoljubivoj mobilizaciji. Kultura, informiranje, obrazovanje, prosvjeta, politika, socijalna sfera: sve mora jednoglasno raditi za rat, dakle za pobjedu", rekao je Dugin.

 

U nastavku je napisao da ekonomiju treba prilagoditi ratnim uvjetima i da ona mora biti suverena bez oslanjanja na zapadna pravila.

 

"Rat i udobnost su nespojivi. Udobnost kao cilj, kao referenta životna točka, se mora odbaciti; samo narodi pripremljeni za teškoće su sposobni da pobjede u stvarnim ratovima", tvrdi Dugin.

 

Govoreći o saveznicima Rusije, kojih kako piše nije mnogo, tvrdi da oni odbacuju zapadni, liberalni i unipolarni poredak.

 

"To su zagovornici mnogopolarnog svijeta, kao Kina, Iran, Sjeverna Koreja, Srbija, Sirija, Srednjoafrička republika, Mali, ali i, donekle Indija, Turska, neke islamske, afričke i latinoameričke zemlje(posebno Kuba, Nikaragva i Venecuela", smatra Dugin, te dodaje da je potrebno uvjeriti saveznike da su odlučni za bespovratni raskid s globalizmom i hegemonijom Zapada.

 

On smatra da je duhovni, vjerski aspekt u središtu globalnog sukoba koji je počeo.

 

"Rusija je u ratu s antireligioznom civilizacijom koja se bori protiv Boga i ruši same temelje duhovnih i moralnih vrijednosti: Boga, Crkvu, obitelj, spol, čovjeka", rekao je Dugin.

 

Tvrdi da je uloga Rusije da ujedini vjernike različitih vjera u "ovoj odlučnoj borbi".

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • soldo20.09.2022 20:31 sati
    Putalju, j**o ti svaki pas mater. Hitler je yza tebe bio anđel.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO