I NETKO KAŽE BIH NEOVISNA? Stranci zabranili državnom vrhu da smanji poreze i pomogne stanovništvu!

Datum objave: 15.09.2022   Broj čitanja: 1939
Dužnosnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ponudili su pomoć i pozvali su Bosnu i Hercegovinu da ne smanjuje porezna opterećenja, što su vlasti te zemlje već najavile kroz niz mjera kako bi se pomoglo građanima zbog rasta inflacije.
I NETKO KAŽE BIH NEOVISNA? Stranci zabranili državnom vrhu da smanji poreze i pomogne stanovništvu!

 

Na marginama redovitog godišnjeg sastanka Konstituence zemalja članica Svjetske banke i MMF-a, koji se održava u Sarajevu, zamjenik glavnog direktora te organizacije Bo Li s izaslanstvom susreo se s predsjedateljem Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom te ministrima financija države i entiteta u BiH.

 

Kako je priopćeno iz Vijeća ministara, predstavnici MMF-a su "jasno ukazali da oni nisu za smanjenje poreznih opterećenja". Izrazili su, pak, spremnost poduprijeti vlasti u provođenju ciljanih socijalnih mjera potpore pojedinim kategorijama stanovništva.

 

Predstavnici bosanskohercegovačkih vlasti su upoznali predstavnike MMF-a s politikama i mjerama koje su provodili kao odgovor na rastuću inflaciju, koje su se u najvećoj mjeri odnosile na povećanje proračunskih davanja svim kategorijama stanovništva s ciljem očuvanja razine životnog standarda.

 

Na razini BiH pokrenuta je inicijativa i za smanjenjem PDV-a na osnovne životne namirnice te privremeno suspendiranje trošarina na gorivo kako bi se pomoglo stanovnicima s rastućom inflacijom. No nijedna od tih mjera još nije stupila na snagu zbog kompliciranih procedura njihovog donošenja i primjene.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO